Nem megy a „szászoknak” a rájátszásban


Fukarkodtak a gólokkal is, de ez csak az egyik szebeni csapatnak fért bele.

„Vigyázó szemeteket Szeben megyére vessétek” - ez lehetett volna a mottó a román élvonalbeli labdarúgó bajnokságban, amennyiben ebben a közegben bárki ismerné Batsányi Jánost. Az a furcsa helyzet állt elő ugyanis, hogy a pénteki játéknap mindkét meccsét Szeben megyében vívták, egymástól alig 56 kilométerre. Más kérdés, hogy más örömük nem nagyon tellett a házigazdák szurkolóinak: a nagyszebeni Hermannstadt ugyanis egy, a medgyesi Gaz Metan pedig két gólos vereséget szenvedett az Academica Clinceni, illetve a Botosani ellenében.

Az első félidőben ugyan még jól játszottak, Gabriel Debeljuh révén pedig a játékrész legnagyobb helyzetét is kihagyták, a Hermannstadt mégis vereséget szenvedett, miután az 58. percben egy szöglet után Razvan Patrichi befejelte a találkozó egyetlen gólját. A nagyszebeniek ezzel egyre nagyobb bajban vannak, hiszen immár négy bajnoki óta képtelenek nyerni, ehhez pedig hozzáadódik még egy kupavereség is. Az alig másfél hete kinevezett Ruben Albes vezetésével pedig második meccsét is elveszítette a csapat. Amelyet mindössze egyetlen pont választ el a kieső helyektől.

Az alsóházban szereplő megyeközponti riválisával szemben nem ilyen tragikus a helyzet Medgyesen: a felsőházban szerepelve kiesési gondjai biztosan nem lesznek a Gaz Metannal. Ettől függetlenül még tény: nekik sem megy a rájátszásban. Ahol három döntetlen mellett immár második vereségüket szenvedték el a végig jobban, határozottabban, agresszívebben játszó Botosani ellen. A moldvaiak már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát, Marko Dugandzic már a 15. percben vezetést szerzett, a végeredményt pedig Hamadou Keita állította be a 35. minutumban. A koronaszünetben a csapat élére kinevezett Dusan Uhrinnal tehát harmadik bajnokiján sem tudott nyerni Medgyes.

fotó: facebook.com/GazMetanMediasOficial

A rovat legfrissebb hírei