Hagi: Fantasztikus volt a Sepsi! Videóval, fotókkal!


Micsoda őrület – két gólos hátrányból állt fel a Sepsi, méghozzá emberhátrányban.

Döntetlen és döntetlen között hatalmas lehet a különbség. A Sepsi és a Viitorul zsinórban negyedik, Sepsiszentgyörgyön lejátszott egymás elleni mérkőzése végződött pontosztozkodással, ám a szombat esti találkozó sokáig emlékezetes marad mindazok számára, akik látták. A vendégek kétszer is két gólos előnyre tettek szert, a vége mégis 3-3 lett!

A Sepsi kirobbanó formában várta az alsóházi rájátszás rangadóját, az azt megelőző héten ugyanis előbb a Dinamót verte meg 3-1-re, majd a Román Kupa elődöntőjében a Iasit 5-1-re. Akárcsak a Dinamó ellen, Leo Grozavu tanítványai úgy lőttek két gólt a Viitorulnak is, hogy időközben már emberhátrányba kerültek. De ne menjünk ennyire a dolgok elébe…

A Viitorul villámrajtot vett Sepsiszentgyörgyön, Gabriel Iancu büntetőjével és Virgil Ghita góljával a 18. percben már két gólos előnyt szerzett. Mindez azonban cseppet csüggesztette el a szentgyörgyieket, Fülöp Lóránt ugyanis a 41. percben egy jól sikerült fejessel szépített.

A második félidő szintén pocsékul kezdődött a hazaiak számára, a 48. percben ugyanis Nicolae Carnat megkapta második sárgáját, tíz perccel később pedig Cosmin Matei ismét kettőre növelte a Viitorul előnyét.
A jelek szerint azonban a Sepsi kifejezetten szeret (ember)hátrányban játszani. A piros-fehérek nem akármilyen tartásról adtak tanúbizonyságot, odaadásuknak pedig meglett az eredménye. Grozavu is remekül nyúlt bele a mérkőzésbe, mert a csereként beküldött Pavol Safranko előbb kiharcolt egy büntetőt, amit Gabriel Vasvari értékesített, majd a 86. percben fejjel kiegyenlített.

Ez volt a Sepsi 11. gólja öt nap leforgása alatt!

Sepsi-Viitorul 3-3 Rezumat Liga 1| Viitorul a condus de două ori, Sepsi a egalat de fiecare dată

(null)

„Gratulálok a Sepsinek! Fantasztikusan játszott ma!”, hajtott fejet a székelyföldi gárda teljesítménye előtt a Viitorul tulajdonos-edzője, a legendás Gheorghe Hagi a meccs utáni sajtótájékoztatón.

A Sepsi kapuját ezúttal is Niczuly Roland védte, hozzá hasonlóan Fülöp Lóránd is végig a pályán volt, míg bátyját, Istvánt a szünetben, Kovács Lórántot pedig a 73. percben cserélték le. Utóbbi helyére Csiszér Balázs állt be. A vendégeknél két végigvédett bajnoki után Tordai Árpád ezúttal a kispadról nézte, Catalin Cabuz miként tette a dolgát a gólvonal előtt.

A rájátszás alsóháza tabellájának élén a Viitorul őrzi hét pontos előnyét az őt követő Sepsi előtt.

Sepsi OSK

Sepsi OSK added a new photo.

A rovat legfrissebb hírei