Kanadai vonalon indulna a Brassó


A legutóbbi szezon végén a csapat irányítását átvállaló Dave MacQueennel számolnak a Brassói Coronánál.

 Alakul a Brassói Corona jégkorongcsapatának a kerete is a soron következő bajnoki idényre nézve. Az Erste Liga hivatalos oldala a csapat menedzserével, Mihály Árpáddal, beszélgetett.

A korábbi magyar válogatott sportoló a második idényére készül, mint menedzser a aktív jégkorongtól való visszavonulása óta. A fentebb említett interjúban Mihály kifejtette, hogy bár jól indult a 2019/2020-es idény, de menet közben a légiósok körül nagy volt a jövés menés, és ez végül befolyásolta azt, hogy ne legyen egy sikeres idény. Ezen állítást alátámasztja az is, hogy a Corona nem jutott be a Román Kupa fináléjába sem, amelyet a Csíkszeredai Sportklub nyert meg, majd az Erste Liga negyeddöntőjében egy hétmeccses párharcban a Gyergyói HK kiejtse őket.
 
Most viszont gőzerővel készítik a soron következő idény keretét és Tomas Klempa és Radim Valchar személyében máris két parádés játékost sikerült leigazolniuk és amennyiben Albert Zagidulin honosítását is végigviszik, akkor az csak hab lesz a tortán.
 
– Alakul a csapat, még pár helyre keressük a megfelelő embereket. Főleg a hátvédposzton van szükség további erősítésre. Örülünk, hogy Valchar és Zagidullin is aláírt. Előbbi már román játékosnak számít, és utóbbi esetében is kezdeményezték a honosítást, így nem visznek el légiós helyet. Boriszenko is marad, jól teljesített tavaly, Klempa pedig visszatér Brassóba. Két további légióst már kinéztünk, a többi helyre még folynak a tárgyalások. A többségük kanadai lesz, de európai játékosokkal is tárgyalunk. Már második hete zajlik a száraz felkészülés közösen, előtte pedig egyénileg edzett mindenki. Hasznosan töltötték a járvány alatt időszakot is: béreltek súlyokat, jártak futni vagy biciklizni. Jó állapotban tértek vissza a srácok, elégedettek vagyunk velük. A visszavonult Zsók Levente lett a másodedző, ő irányítja most a felkészülést. – fogalmazott Mihály Árpád.
 
Ami pedig a csapat edzőjének kilétét illeti, ott már félig megoldódott a probléma. A másodedzői feladatokat az idén visszavonuló Zsók Levente látja el, míg a vezetőedzőnek a tavalyi szezon végén erre a posztra kinevezett Dave MacQueent szeretnék, akivel folynak a tárgyalások a folytatást illetően.
 
Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei