Rangadót bukott a Kolozsvári CFR


Hét helyett csak egy pont a Kolozsvári CFR előnye.

 A Kolozsvári CFR fellegvári stadionjában rendezték a román labdarúgó-bajnokság felsőházának rangadóját.

A listavezető és négypontos előnyben levő CFR a második helyezett CSU Craiovát fogadta. A forgatókönyv nagyon egyszerű volt: amennyiben nyer a címvédő kolozsvári alakulat, akkor hatalmas lépést tett volna a bajnokság megnyerése felé. Értelemszerűen a túloldalon épp ezt szerették volna elkerülni, sőt nyílttá akarták tenni a rájátszás odavágóit.
 
Utóbbit igazolva erősen kezdett az oltyán csapat és már a 9. percben megszerezte a vezetést Koljic távoli bombájával. A CFR lassan kapcsolt, de a folytatásban nekik voltak helyzeteik. Előbb a félidő közepén Djokovic fejelt az ötösről, de a Craiova kapusa Pigliacelli nagy bravúrral mentett, majd nem sokkal később Itu fejesénél a kapufa mentette meg. A hajrára újfent Koljic került ziccerbe, de a sérüléséből 
visszatérő Arlasukis védeni tudott.
 
A második felvonás nem kezdődött túlságosan magas tempóban, hogy a semmiből az 56. percben kettőre növelje előnyét a vendég alakulat. Ezúttal Mihaila talált be a fejjel a rosszul kimozduló Arlauskis fölött.
 
A CFR ekkor rálépett a gázpedálra és nem kevesebb, mint 14 perc alatt egyenlített. Előbb egy egyéni akció végén Deac lőtte ki a hosszú felsőt a tizenhatosra betörve, majd egy szögletet követően Vinicius csúsztatása ért célt.
 
A kolozsváriak vérszemet kaptak, rohantak volna előre a győztes gól érdekében, de igazi akcióig nem jutottak. A szervezetten védekező vendégek pedig a 88. percben szerzett találattal elvitték a három pontot a Fellegvárról.
 
A két csapat között most már csak 1 pont a különbség és öt fordulóval a rájátszás vége előtt nyílt lett a küzdelem.
 
Felsőház, 5. forduló
Kolozsvári CFR – CSU Craiova 2–3 (0–1)
Gólszerzők: Deac (60.), Vinicius (70.), illetve (Koljic (9.), Mihăilă (56.), Cicăldău (88.).
CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Itu (60., Petrilă), Bordeianu (89., Chipciu), Djokovic (60., Rondon) – Deac, Omrani (89., Traore), Costache (31., Păun).
CSU Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Acka, Bălaşa (82., Cosic), Bancu – Cicâldău, Mateiu, Nistor (73., Gustavo) – Ivan (74., Bărbuț), Koljic, Mihăilă.
 
Fotó: CFR Cluj / facebook

A rovat legfrissebb hírei