Lefaragott költségvetés


A járvány miatt kevesebb pénzhez jutnak a kolozsvári klubok.

 A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal Önkormányzati Testületének kezében van az a tanácshatározat tervezet, amely szerint a város a legtöbb sportszervezetnek, az előzetes betervezett költségvetési tételekkel szemben, lefaragja az előirányzott támogatási összegeket.

A legtöbbet a Kolozsvári U veszít, ahol a város, mint tag szerepel a klubban.
 
Természetesen a koronavírus okozta járvány elleni védekezésre hivatkoznak.
 
A másodosztályban szereplő Kolozsvári U labdarúgócsapatának 200.000 lejjel vágják meg a támogatást, ám így is 2.8 millió lej (578.000 euró) jutni fog.
 
A Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapatának költségvetésébe az 1.7 millió lejből végül „csak” 1.38 millió lej jut.
 
A Kolozsvári CS U klub költségvetésére szánt 3 millió lejből végül csak 2.415 millió lej fog jutni. A harmadik ligában érdekelt Kolozsvári Sanatateanak szánt támogatást is megvágták, akik 90 ezer lej helyet végül 73 ezer lejt kapnak.
 
Emil Boc polgármester ugyanakkor továbbra is fontosnak tartja a sport támogatását és fenntartását. Ugyanakkor kihangsúlyozta, hogy a jelenlegi körülmények között meg kellett tegyék az előirányzott támogatások lecsökkentését. Ám kihangsúlyozta, hogy mindezt igyekeztek úgy megtenni, hogy a juttatandó összeg megközelítse az előzetesen jóváhagyott keretösszegeket.
 
Fotó: sportincluj.ro

A rovat legfrissebb hírei