Csoportkörben kezdhetnek a nagyváradiak?


A koronavírus következtében kisebb költségvetéssel számolhatnak a VSK-nál.

Az előző szezont értékelte, de a következőről is beszélt Cristian Achim, a Nagyváradi VSK férfi kosárlabda-csapatának edzője a baschet.ro szaklapnak adott interjúban.

A koronavírus miatt befejezetlenül véget ért 2019-2020-as szezonra visszatekintve a szakember elmondta, a bajnokságban az élmezőnyben végeztek, (az élen álltak a kevesebb meccset lejátszó U-BT Kolozsvárral holtversenyben, szerk), az európai kupákban továbbjutottak az első csoportkörből, a másodikból pedig csak rosszabb kosárarányuk miatt nem sikerült belépni a negyeddöntőkbe, a Román Kupában döntőt játszottak és megnyerték a Román Szuperkupát. „Jó idényünk volt a tavalyi! Sőt, nagyon jó!”, értékelt Achim. „Sajnáljuk, hogy a bajnokság félbe szakadt, úgy érzem, jó esélyünk lett volna arra, hogy megnyerjük”, tette hozzá.

A következő szezonra a felkészülést augusztus 15-én kezdi el a csapat. Amelyben biztosan ott lesz a további három évre aláíró szerb Nikola Markovics és az újabb egy évvel hosszabbító Giordan Watson.

Az is biztos, hogy a nemzetközi porondon a Nagyvárad a következő szezonban is a FIBA Európa Kupában lép pályára. Jó hír a csapat szurkolóinak, hogy akár az is elképzelhető, a sárga-kékek egyenesen a csoportkörben kezdhetik el a küzdelmet.

Achim azt is elárulta, a „koronavírus-járvány okozta következmények miatt minden bizonnyal alacsonyabb költségvetéssel számolhatunk jövőre. Mindez nem jelenti azt azonban, hogy alacsonyabb célokért harcolnánk”, fogalmazott bizakodóan.

A csapattal kapcsolatos hír továbbá, hogy a kényszerszünet adta lehetőségeket kihasználva az elmúlt hetekben modernizálták a VSK otthonául szolgáló Antonio Alexe Aréna világítását.

fotó: baschet.ro

A rovat legfrissebb hírei