Lányok, focizni akartok? A Sepsi vár titeket!


Labdarúgás iránt érdeklődő lányokat toboroz a Sepsi OSK.

„A Sepsi OSK utánpótlás-nevelő központja várja azon lányok jelentkezését, akiknek vonzó a labdarúgó sportág”, olvasható a román férfi labdarúgó élvonalban szereplő Sepsi OSK hivatalos Facebook-oldalán.

A háromszéki klub útjára indítja ugyanis a női szakosztályát is – eleget téve a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) Végrehajtó Bizottságának 2019. július 3-én elfogadott döntésének. A női labdarúgás fejlődése érdekében ugyanis az FRF úgy döntött, a 2020-2021-es idénytől kezdve minden olyan klubnak, amely a férfi élvonalban szerepel, női tagozatot is működtetnie kell. Első lépésként létre kell hoznia egy legalább 20 főt számláló, 15 évnél fiatalabb lányokból álló csapatot.

A következő lépésként, 2021-től az élvonalbeli csapatoknak már egy felnőtt női csapatot is neveznie kell a női bajnokság első három osztályának valamelyikébe. Az előírás megteremti a lehetőségét, hogy a klubok válasszanak: együttműködési megállapodást kötnek valamely, már létező női klubbal, vagy saját egyesületük égisze alatt működtetik a női tagozatot.

A Sepsi pedig az egyenesebb utat választotta: saját csapatot hoz létre. Így hát várják a lányok jelentkezését: „Aki kedvet érez a sportághoz, jelentkezzen Györkovács Kriszta edzőnél a 0745577875-ös telefonszámon. Várunk mindenkit szeretettel! „, folytatódik a klub felhívása az egyesület Facebook-oldalán.

 

A rovat legfrissebb hírei