A román NB2-ből a magyar NB2-ben


A Soroksár SC játékosa lesz az FK Csíkszereda korábbi játékosa.

 A 22 esztendős Magyari Szilárd június 4-én jelentette be, hogy két és fél év után elhagyja az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapatát és máshol keres csapatot magának.

– Itt az ideje elbúcsúzni. Csodálatos 2 és fél évet tölthettem el az FK családban,rengeteg új barátot ismerhettem meg! Köszönöm a csodálatos szurkoló tábornak is minden meccsen a biztatást! Szeretném megköszönni mindenkinek aki támogatott és bátorított hogy játsszak! Köszönöm! – fogalmazott búcsúként Magyari a közösségi oldalán.
 
Ma viszont meglett az új csapata, amely a magyar másodosztályban érdekelt Soroksár SC lesz. A Soroksár az idei félbeszakított bajnokságban a 10. helyen zárt 10 győzelemmel, öt döntetlennel és 11 vereséggel, 35 megszerzett ponttal.
 
– A távozók után nagy örömmel tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy sikerült megszerezni a több csapat által csábított erdélyi támadót, Magyari Szilárdot. A 22 éves támadó a Hagi Akadémián és a Puskás Akadémián nevelkedett, legutóbb a román másodosztályú Csíkszeredában szerepelt, ahol a csonka idényben 3 gólt szerzett. Szilárd személyében egy két lábas csatárt igazoltunk, aki a támadósor bármelyik oldalán bevethető. Soroksári szerepléséhez sok sikert kívánunk! Reméljük, játékával, góljaival sok szép percet fog szerezni szurkolóinknak! fogalmaznak a soroksári klub közleményében.
 
A soroksári alakulatot 1999-ben alapították, mely utódja az 1933–1934-es magyar labdarúgókupa kupagyőzelmet szerző Soroksári AC-nak. Jelenleg a NB II-ben szerepel. Legjobb eredménye eddig a 4. helyezés volt az Magyar labdarúgó-bajnokság (másodosztály) 2016/2017-ben. A csapat trénere a Ferencváros korábbi legendás játékosa Lipcsei Péter.
 
Fotó: soroksarsc.hu
 

A rovat legfrissebb hírei