Marad a ponterős kanadai hátvéd


A stabil és megbízható játékra képes kanadai hátvéd marad a Brassói Coronánál.

 Lassan tendencia lesz a jégkorong Erste Liga csapatainál, hogy azon légiós játékosokat, akik játéktudását megismerték azokat igyekeznek marasztalni és nem új sportolók becserkészésén törik a fejüket.

Ez történt ezúttal Brassóban is, ahol a Corona csapata megtartotta a még mindig csak 29 esztendős Cody Carlson játékjogát.
 
Az igencsak remek támadópotenciállal és alkotóvággyal rendelkező Carlson harmadik szezonját kezdheti meg a magyar bázisú nemzetközi bajnokságba.
 
Már első idényében kitűnt, hogy milyen bátran vállalkozik és vesz részt a támadások építkezésében, amely akkor 49 meccsen 30 pontot (3 gól és 27 gólpassz) ért számára, majd a következő idényt Újpesten kezdte. A liláknál viszont igencsak zaklatott volt a szezonkezdés, edzőváltással, játékosok elküldésével megfűszerezve így nem csoda, hogy nem volt képes az eredményes játékra. Decemberben visszaigazolt Brassóba, ahol már azt nyújtotta, amit tőle elvárnak: 20 meccsen 19 pontig (4+15) jutott.
 
Nagy erősítés lesz a Brassó számára az, hogy sikerült a kanadait megtartani.
 
A Corona kerete
Kapusok: Patrik Polc, Tőke Zoltán.
Hátvédek: Mihály Ede, Gajdó Tamás, Andrei Haraga, Cody Carlson.
Csatárok: Roberto Gliga, Radim Valchar, Tranca Dani, Péter Balázs, Molnár Zsombor, Molnár Zoltán, Albert Zagidulin, Gajdó Balázs, Rares Vasile, Pavlo Boriszenko, Tomas Klempa (MAC Újbuda).
Másodedző: Zsók Levente.
Eltiltott: Bors Huba.
Távoztak: Bíró Gergő (Gyergyói HK), Bíró Mátyás (Galaci VSK), Bíró Ottó (Galaci VSK), Szabó Dávid (?).

Fotó: transindex.ro / Szabó Attila

A rovat legfrissebb hírei