Sokat érhet a többszörös nagyszebeni premier Videóval


Változatos mérkőzésen megvan az új edző első győzelme az erdélyiek kispadján.

A román élvonal három leggyengébb (formában lévő) csapata közül kettő nyitotta kedd este az alsóházi rájátszás 7. játéknapját: a jászvásári Poli a nagyszebeni Hermannstadtot fogadta. A találkozó meglepően eseménydús és fordulatos játékot hozott, amelynek végén az erdélyi vendégek örülhettek: 3-2-re nyertek.

Nem sok minden utalt arra, hogy emlékezetes mérkőzést vív egymással a két gárda, hisz az egész mezőnyben nehezen találni még egy olyan csapatot, amely ennyire rossz formában legyen, mint a Poli és a Hermannstadt. Hogy miért? Nos, a nagyszebeniek az elmúlt 9 mérkőzésükből csak kettőt tudtak megnyerni, a jászvásáriaknak pedig egyenesen 18 bajnokira volt szükségük ahhoz, hogy kétszer győztesen hagyják el a pályát. Hozzájuk hasonló szériát a Dinamo tudhat még magáénak, a piros-fehéreknek a legutóbbi 11 bajnokijukon jött össze két siker.

Ha ehhez hozzátesszük, hogy a Iasi pont az ezt megelőző fordulóban tudott nyerni, míg a Hermannstadt mindkét találkozóját elveszítette az új edzővel, a spanyol Ruben Albesszel, ráadásul az egész szezonban nem nyert még idegenben, akkor nem az erdélyiek számítottak az esélyesnek.

Ennek megfelelően is alakult az első félidő, Kevin Luckassen már a 9. percben vezetést szerzett a hazaiaknak és ugyan Alexandru Voda szöglet utáni találatával a vendégek négy minutummal később még kiegyenlítettek, a holland a szünet előtt még egyszer betalált, így a Poli vezetéssel vonulhatott a pihenőre.

A második félidő elején azonban Romario Pires büntetőjével a Hermannstadt kiegyenlített, majd a 76. percben Gabriel Debeljuh a győztes gólt is megszerezte a vendégeknek. Ez volt a horvát csatár 10. gólja a szezonban, míg a Nagyszeben első alkalommal nyert vendégként ebben a szezonban. Az ezt megelőző 32 fordulóban ráadásul mindössze kétszer fordult elő, hogy a piros-feketék 3 gólig jussanak egy meccsen.

Albes első győzelme sokat érhet a Hermannstadt számára, amelynek előnye 4 pont a kieső helyekhez képest. Igaz, a koronavírus okozta felfordulásban szinte már követhetetlen, melyik csapat hány meccsel játszott többet, vagy kevesebbet….

Poli Iasi vs FC Hermannstadt 2-3

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

fotó: facebook.com/hermannstadt.fc

A rovat legfrissebb hírei