Ploieștien játszhatja a kupadöntőt a Sepsi OSK


A Román Labdarúgó Szövetség a helyszín módosításán gondolkodik.

 Az eredeti tervek szerint a labdarúgó Román Kupa fináléját július 22-én Craiován kellett volna megrendezni, ám a Román Labdarúgó Szövetség úgy néz ki enged az elődöntő során tetemes előnyre tevő két klub kérésének és közelebb hozza azt.

Amint arról beszámoltunk a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az elődöntő odavágóján remek focit mutatva 5–1 arányba győzte le a Jászvásári Polit hatalmas lépést téve a döntőbe jutás felé. A másik ágon a bukaresti rangadón a FCSB 3–0 arányban verte a gyengélkedő és a kiesés elől menekülő Bukaresti Dinamót. A visszavágókat július 7-én, illetve 8-án rendezik. 
 
Ezen eredmények tükrében szinte biztosra mondható, hogy a Román Kupa 2019/2020-as idényében Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – FCSB finálét rendeznek.
 
A ProSport sportoldal információi szerint mindkét klub kérvényezte, hogy a döntő ne az eredeti helyszínen, Craiován, legyen, hanem a szakszövetség a két csapatnak sokkal idálisabb Ploieștit nevezze ki.
 
A szakszövetség pedig egyes infromációk szerint hajlik a kérések felé, ami logikus is lenne, hiszen Ploiesti pontosan Bukarest és Sepsiszentgyörgyö között van.

A rovat legfrissebb hírei