Ex-győri legendával indul újra a Corona


Megvan a brassóiak első igazolása is.

A román második osztályban, azaz a Divizia 1-ben szerepel a 2020-2021-es szezonban a Brassói Corona női kézilabda-csapata. A barcasági gárda be is mutatta új edzőjét és az első igazolását is.

A Corona a román női mezőny egyik legerősebb csapata volt, amíg tavaly novemberben ki nem derült, hogy szinte a teljes keret a doppinglistás intravénás lézeres kezelésen vett részt. Ezt követően a gárdát kizárták az EHF Kupából, majd a bajnokságból is, a 17 érintett sportolót pedig egy év három hónap és egy év nyolc hónap közötti időszakra tiltották el. A klub vezetőit pedig ennél is hosszabb időre…

Mindez szerencsére nem jelenti azt, hogy a női kézilabda megszűnik Brassóban: a Corona új vezetői be is jelentették, a klub a második osztályban szerepel a következő évben. Ki is nevezték az új edzőt, aki nem más, mint a korábbi klasszis, 93-szoros válogatott Simona Gogarla. Az ő nevét jól ismerhetik a sportág magyar szerelmesei is, hiszen 2004 és 2007 között a Győr csapatában is játszott.

Gogarla játékos-pályafutása egészen elképesztő, a román bajnokságot ötször, a szlovént négyszer, a magyart kétszer, a spanyolt egyszer nyerte meg. A román válogatottal továbbá egy junior világbajnoki arany és egy felnőtt vébé-ezüst szerepel az önéletrajzában. Nem volt viszont szerencséje az európai kupadöntőkkel: Bajnokok Ligája, KEK- és EHF Kupa finálét is elveszített.

„Tele vagyok energiával. Nagyon várom már, hogy elkezdhessek dolgozni Brassóban. Mindannyian nagyon lelkesek vagyunk, mindannyiunknak hiányzik a kézilabda, a közönség”, fogalmazott székfoglalójában Gogarla.

A szakember elárulta, a saját nevelésű fiatalok mellett néhány tapasztaltabb játékosra építik majd a keretet. „Fiatal tehetségeink sokat profitálhatnak ebből, a rutinos játékosok jelenléte sokat segíthet nekik”, mondta.

A tapasztaltabb játékosok egyike a 25 éves Jelena Terzics. A szerb jobbátlövő a Naisa Nis csapatától érkezik.

fotók: handbalmania.ro

A rovat legfrissebb hírei