Marad a csíki kapus Gyergyószentmiklóson


Megvan mindhárom kapusa a Gyergyói HK jégkorongcsapatának.

 Jordon Cooke és Szakács Szabolcs után Ruczuj Gellért is marad a Gyergyói HK jégkorongcsapatában, így elviekben az előttünk álló idényben is ugyanazon három kapus les bevethető, mint a mögöttünk hagyottban.

Ruczuj Gellért a csíkszeredai utánpótlás nevelése, bár ifjúságiként Magyarországon is mélyítette tudását, hogy a 2009/2010-es idénytől kezdve már a Csíkszeredai Sportklub csapatát erősítse. A kék-fehérekkel román bajnoki aranyakat, Román Kupa győzelmeket, illetve MOL Liga győzelmet is elkönyvelhetett.
 
Két évvel ezelőtt igazolt át a Gyergyói HK-hoz a 29 esztendős kapus és készülhet a harmadik idényére piros-fehér mezben.

Harmadik szezonunk következik az Erste Ligában és velünk kezdi, illetve folytatja Ruczuj Gellért is! Örömmel jelentjük be, hogy ő is a Gyergyói Hoki Klub kapuját fogja védeni a 2020-2021-es szezonban is.

Ruczuj Gellért korábban már viselte gyergyói mezt, ismertük képességeit, mindenki örült az érkezésének, amikor 2018 tavaszán hozzánk igazolt.

Csíkszeredából érkezett hozzánk Erste (MOL) Liga győzelemmel, több bajnoki címmel és kupagyőzelemmel a tarsolyában.

A GYHK csapatában az Erste Ligában és a hazai kihívások során is megbízható teljesítményt nyújtott az eddigiek során, és erre számítunk, ezt várjuk tőle ezután is.

Közös cél a trófeák szerzése és nem kétséges, hogy ebben Ruczuj Gellértnek is kiemelkedően fontos szerepe lesz.
Hajrá Gellért! Mindent bele az új szezonban is!
Hajrá Gyergyó!
 
– áll a GYHK közleményében.
 
A GYHK kerete
Kapus: Jordon Cooke, Szakács Szabolcs, Ruczuj Gellért.
Hátvédek: Igor Bobcek, Ferencz-Csibi Róbert, Góga Attila, Timur Raszulov, Fejes Nándor (MAC Újbuda)., Mitch Jones, Nagy Csaba, Kozma Zsolt.
Csatárok: Csergő Hunor, Péter Zsolt, Szabó Pál Krisztián (Hydro-Fehérvár AV19), Szigeti Ákos (MAC Újbuda), Silló Arnold (Dunaújvárosi Acélbikák), Eric Neiley (Atlanta Gladiators), Sára Tibor, Bíró Gergő (Brassói Corona), Mark Matheson (Nottingham Panthers), Barabás László, Benedek Roland, Elekes-Darabont Hunor Csaba.
Vezetőedző: Malcolm Cameron.
Másodedző: Szilassy Zoltán (UTE).
Távoztak: Antal Zsombor (csatár), Orbán Szilárd (hátvéd).
 
Fotó: Gyergyói HK / facebook

A rovat legfrissebb hírei