Lausanne-ban sem járt szerencsével az Arad


Pénteken kezdődik a feljutókról döntő rájátszás a második osztályban.

Elutasította az Aradi UTA labdarúgócsapatának kérelmét a Nemzetközi Sportdöntőbíróság, amely egyben jóváhagyta a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) május 14-én foganatosított módosításait.

Az FRF Sürgősségi Bizottsága május közepén döntött úgy, hogy a koronavírus-járvány miatt félbeszakított második osztályú bajnokságot csak részben indítja újra. Annak érdekében, hogy a pályán dőljön el, melyik csapatok jutnak fel az élvonalba, a bajnoki tabella első hat helyezettjének részvételével rájátszást szervezett, a Liga II többi csapata számára pedig véget ért az idény.

Az első hat helyezett – azért pont ennyi, mert eleve ők igényeltek csak élvonalbeli licencet – egy-egy meccset vív egymással, az első kettő automatikusan feljut, a harmadik osztályozót játszik az első osztály 12. helyezettjével. Az FRF ezen felül arról is döntött, hogy a rájátszásban szereplő csapatok eddig megszerzett pontjait megfelezik – ezzel még szorosabbá, izgalmasabbá, vonzóbbá téve a küzdelmet.

Ez az, ami kiverte a biztosítékot az UTA-nál, tekintve, hogy magabiztos, 11 pontos előnyük a felezés következtében „csak” komoly, 5 pontos fórrá csökkent. Az erdélyi klubvezetés, élén Mészár Sándor tulajdonossal, a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult vélt igazuk védelme érdekében, ám a lausanne-i testület július 3-án, pénteken elutasította az UTA panaszát.

A rájátszás péntek délután a Turris – Arges összecsapással kezdőik, az UTA szombaton fogadta volna a Petrolult – csakhogy a ploiestiek öt játékosának, illetve a szertárosának pozitív lett a koronatesztje. 

fotó: facebook.com/uta1945arad

A rovat legfrissebb hírei