Budapestről érkezik a finn szakember


Négy év után hagyja ott Budapestet és költözik Gyergyószentmiklósra.

 Tovább erősíti a szakmai keretét is a Gyergyói HK jégkorongcsapata, amely a leglátványosabban készül az előttünk álló idényre.

Nagyszerű hír a mai napra: tovább erősödik a Gyergyói Hoki Klub szakmai stábja! Hozzánk csatlakozik Jukka Kontsas.

A finn szakember lesz a kapusedzőnk, azaz ő dolgozik majd Ruczuj Gellérttel, Szakács Szabolccsal és természetesen Jordon Cooke-al a fejlődésük érdekében.

A 37 éves Jukka Kontsas a MAC Újbuda együttesétől érkezik Gyergyóba, a szlovákiai extraliga előtt pedig a Miskolccal, és a MAC együttesével is Erste Liga (illetve MOL Liga) győzelemhez segíthette a kapusokat, és nyilván az egész csapatot.

Magyarország felnőtt és utánpótlás válogatottjainál is meghatározó szerepe volt, az elmúlt szezonban pedig hazája, Finnország U18-as női nemzeti együttesének kapusait is rábízták.
Taktikai elemzőként is számíthat rá a GYHK.

Jukka Kontsas a gyergyószentmiklósi utánpótlásban, valamint az Érden működő testvérklubunk, a Kárpáti Farkasok csapataiban védő kapusok fejlesztésében is fontos szerepet fog betölteni.

Nem kétséges: újabb fontos mérföldkő a Gyergyói Hoki Klub történetében a kapusedző alkalmazása, és ehhez egy kiváló szakembert sikerült megszereznünk. Újabb fontos lépés a sikerekhez vezető úton.

Üdvözlünk Gyergyóban, Jukka Kontsas!
Hajrá Gyergyó!
 
– áll a GYHK közleményében.
 
Fotó: gyhk / facebook

A rovat legfrissebb hírei