Lecsúszott az első helyről a Kolozsvári CFR


Meglepetésre készült a Medgyesi Gaz Metan a bajnoki elsőségre törő Craiovával szemben.

 Medgyesen nyitott a román labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának 6. fordulója, vagyis a visszavágók első köre. 

A bajnoki címért teljesen nyílt a harc, miután a Kolozsvári CFR a legutóbbi fordulóban hazai pályán a közvetlen riválistól, a CSU Craiovától, szenvedett vereséget.
 
Ez a Craiova újabb idegenbeli mérkőzésre készült, a keretgondokkal küszködő Medgyesi Gaz Metan ellen. A találkozót a hazaiak indították sokkal nagyobb elánnal és a 22. percben meg is szerezték a vezetést. Előnyüket viszont a szünetig nem sikerült megtartani és a vendégek a 39. percben egyenlítettek.
 
A Craiova a fordulást követően egyre nagyobb nyomást helyezett a hazaiakra, bajnoki címért küzdő együttes benyomását keltették és ennek az 54. percben lett meg az eredménye, amikor már a vezető találatot is bevitték. A medgyesiek dolgát a folytatásban az sem segítette, hogy a 70. percben Segiu Bus piros lapot kapott. Emberhátrányban pedig végleg elszállt minden remény az egyenlítésre, vagy akár a győzelemre.
 
Újabb három pontjának köszönhetően, ha ideiglenesen is, de a Craiova megelőzte a Kolozsvári CFR-t a bajnoki tabellán és két pontos előnyre tettek szert.
 
A felsőházi rájátszásban szombaton FCSB – FC Botosani, míg vasárnap Astra Giurgiu – Kolozsvári CFR találkozókat rendeznek.
 
Felsőházi rájátszás, 6. forduló
Medgyesi Gaz Metan – CSU Craiova 1–2 (1–1)
Gólszerzők: Romeo (22.), illetve Mihaila (39.), Cicaldau (54.).

A rovat legfrissebb hírei