Megelőzte a Hermannstadt a Sepsit


Az utolsó helyezett otthonában nyertek a szebeniek. Előztek.

Túl vagyunk a román labdarúgó-bajnokság alsóházának 8. fordulóján, amely zárásaként egy vendéggyőzelmet és egy döntetlent könyvelhettünk el.

A játéknap utolsó előtti összecsapásán két kiesés elől menekülő alakulat csapott össze. Az utolsó Chindia Targoviste a FC Hermannstadtot fogadta. Mindkét csapat számára égető szüksége volt a pontokra, ám ez leginkább az újonc Chindiára volt igaz. A találkozón végül egy gól döntött, amelyet a szebeniek szereztek az 50. percben egy vitatott tizenegyesből.

A szebeniek zsinórban második győzelmüket aratták és ennek köszönhetően pontszámban beérték a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t. Sőt jobb gólarányuknak köszönhetően meg is előzték őket.

A nap záró összecsapásán az alsóházat toronymagasan vezető Konstancai Viitorul a második Voluntari vendége volt. A találkozó a mindkét fél számára elfogadható 0–0-val ért véget.

Alsóház, 8. forduló
Chindia Targoviste – FC Hermannstadt 0–1 (0–0)
Gólszerző:
Romariao Pires (50. - büntetőből)

FC Voluntari – Konstancai Viitorul 0–0 (0–0)

Az alsóház állása: 1. Konstanca 35 pont, 2. Voluntari 28, 3. Cliniceni 26, 4. Hermannstadt 24, 5. Sepsi OSK 24, 6. Jászvásári Poli 21, 7. Bukaresti Dinamo 20, 8. Chindia 17.

Az alsóház utolsó két helyezettje automatikusan kiesik a másodosztályba, míg a 6. helyezett oda-visszavágós selejtezőt játszik a bentmaradásért a másodosztály 3. helyezettjével.

A rovat legfrissebb hírei