Galacon rendezik a Román Kupát


Döntött a Román Jégkorong Szövetség.

Három év után szervezheti meg újra jégkorong Román Kupa küzdelmeit Galac városa, pontosabban  a Galaci VSK.

Minderről a Román Jégkorong Szövetség (FRHG) döntött, amely a pontos időpontot is kitűzte. Ez alapján a bajnokság összes csapatát – Brassói Corona, Csíkszeredai Sportklub, Gyergyói HK, Sapientia U23, Bukaresti Steaua, Galaci VSK, Bukaresti Sportul Studentesc – felvonultató tornát december 17–20. között rendeznék.

A szakszövetség és a galaci klub sem közölt információkat a torna lebonyolítása kapcsán. Az elmúlt években a hét csapatot két csoportra osztották, ahonnan az első helyezett jutottak be a fináléba. A legutóbbi idényben a Sapientia U23-as csapata nem vett részt a küzdelmeken, amely végül történelmi székelyföldi döntőt hozott és a Csíkszeredai Sportklub győzelmével ért véget, miután hosszabbítás után 2–1-re győzte le a Gyergyói Hoki Klubot. A Sportklub egyébként zsinórban harmadik kupagyőzelmét könyvelhette el. A 2017/2018-as idényben Galacon, míg a 2018/2019-es idényben hazai pályán hódította el a trófeát. A 2016/2017-es szezonban is döntőt játszottak a csíkiak, Brassóban, ahol viszont drámai meccsen hosszabbítás után 6–5-ös vereséget szenvedtek az akkor még Galaci Dunarea néven futó Duna-parti alakulattól.

A galaciak a közelmúltban, pontosabban, 2014 szeptemberében, rendezték még Román Kupa döntő tornát, amely szintén a Csíkszeredai Sprotklub sikerével ért véget. Az akkori döntőben a kék-fehérek a Brassói Coronát győzték le, hosszabbítás után, 2–1 arányban.

Fotó: Csíkszeredai Sportklub / facebook / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei