Kedvező eredmények az Aradiak számára


A Petrolul Ploiesti csapatánál kialakult járványügyi helyzet miatt nem lépett pályára az Aradi UTA, de így is kedvezően alakult a sorsa.

Elrajtolt a román labdarúgó-bajnokság másodosztályának felsőházi rájátszása. A tervek szerint három találkozót kellett volna letudni, de csak kettőt rendeztek meg. A felsőházi rájátszás öt fordulóból fog állni.

Az Aradi UTA – Petrolul Ploiesti mérkőzést el kellett halasztani egy későbbi időpontra, miután a Petrolulnál öt játékos és a csapat szertárosa fertőződött meg az új koronavírussal.

A további két összecsapást – Turris Oltul Magurele – FC Arges, illetve a CS Mioveni – Bukaresti Rapid – viszont megrendezték és mindkettőn gólnélküli döntetlent könyvelhettünk el. A Mioveni, illetve a Turris Oltul egy ponttal ugyan közelebb került az Aradiakhoz, ám ezen eredmények a másodosztály első helyén álló UTA-nak kedvez.

A másodosztályból az első két helyezett automatikusan feljut az első osztályba, míg a harmadik selejtezőt játszik az első liga alsóházának 6. helyezettjével.

Rájátszás, 1. forduló
Turris Oltul – FC Arges 0–0
CS Mioveni – Bukaresti Rapid 0–0
Aradi UTA – Petrolul Ploiesti (elhalasztva)


A bajnokság állása: 1. Aradi UTA 25 pont, 2. Mioveni 21, 3. Turris Oltul 21, 4. FC Arges 20, 5. Rapid 20, 6. Petrolul 19.

Fotó: prosport.ro

A rovat legfrissebb hírei