Alapítvány veszi át a Székelyföldi Kézilabda Akadémiát


Az Ilyés Ferenc által vezetett Együtt növünk fel! Alapítvány veszi át a Székelyföldi Kézilabda Akadémia irányítását.

Együtt növünk fel! névvel, Ilyés Ferenc elnökletével alapítványt hozott létre a határon túli magyar utánpótlás kézilabdázás támogatására a Magyar Kézilabda Szövetség.

A szövetség közleményében megjegyzi, hogy szívén viseli a határon túli magyar kézilabdát, az elmúlt néhány hónap pedig több időt biztosított számára programjai átgondolására. Az MKSz elnöksége arra az elhatározásra jutott, hogy a sportág határon túli támogatására a leghatékonyabb működési forma az alapítványi, ezért létrehozta az Együtt növünk fel! alapítványt a határon túli magyar utánpótlás kézilabdázás támogatására.

Az alapítvány célja a történelmi Magyarország területén kialakítandó, a nemzettudatra épülő, az egészséges életmóddal és a versenysporttal összefüggő kézilabda-specifikus kiválasztás, felkészítés, versenyeztetés és szakemberképzés.

Az alapítvány támogatja az együttműködési megállapodások megkötését hazai és külföldi sportszervezetekkel az utánpótláskorú játékosok versenyeztetése céljából, a gyermek és ifjúsági kézilabda tornák szervezését, a szakemberek díjazását, a sportoláshoz szükséges tárgyi feltételek javítását, a kiemelkedő eredményeket elért csapatok edzőtáboroztatását, a legjobb utánpótlás játékosok menedzselését (ezzel összefüggésben ösztöndíjakat állapíthat meg és folyósíthat), a szakemberek továbbképzését és jutalmazását

A szövetség mellett a magyar kormány által is támogatott alapítvány idén nyártól átveszi a Székelyföldi Kézilabda Akadémia működtetését.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke Ilyés Ferenc székelyudvarhelyi származású kézilabdázó, a Magyar Kézilabda Szövetség határon túli magyar kézilabdáért felelős elnöki megbízottja, a kuratórium tagjai Juhász István sportakadémia-központ vezető és Jakab Árpád, a határon túli magyar kézilabdázásért felelős főtitkári megbízott (az MKSz részéről), valamint a székelyföldi kézilabdázás részéről Sipos Lóránt, a partiumi kézilabdázás részéről pedig Nagy Flórián. Az MKSZ elnöksége az ügyvezető igazgatói teendők ellátására, a napi ügyek operatív vezetésére Jakab Árpádot kérte fel, a pénzügyi, gazdasági munkát pedig Péter Attila vállalta el.

Amint a járványügyi helyzet megengedi, a kuratórium a tervek szerint első ülését Székelyudvarhelyen tartja meg, ekkor tárgyal érdemben a Szejke Sport Klub vezetőségével, az Iskolás Sportklubbal és az önkormányzattal való együttműködésről.

A rovat legfrissebb hírei