Jason Morgan marad Csíkszeredában!?


Hozó Levente másodedző értékelte a 2019/2020-as idényt, majd megfogalmazta elvárásait.

A Csíkszereda Sportklub az előző idény alapszakaszában és a rájátszásban remekül szerepelt, míg a középszakaszbeli gyengélkedés a sérüléshullámnak és egy kis elkényelmesedésnek tudható be – mondta Hozó Levente másodedző. A megosztott aranyérmes együttesnél együtt marad a hazai mag, és több légiós is aláírt. A klubnál ígérik, jövőre is számolni kell velük a ligában.

Minderről az Erste Liga hivatalos oldalának nyilatkozott a másodedző. Hozó Levente a hosszas interjúban a jövőről beszélve kifejtette, hogy a kanadai Jason Morgan marad a vezetőedző, aki csak a szerződését kell már aláírja, miután a részletekben már megegyeztek a klub vezetőségével.

– Szerdán beszéltem vele, azt mondta, hogy megegyezett a klubbal, már csak alá kell írni a szerződést. Úgy tudom, a felkészülés következő szakaszában már ő is velünk lesz. – fogalmazott Hozó.

A folytatásban a tréner a felkészülésről szólva elmondta, hogy június 15-én kezdte meg felkészülést és augusztus 1-ig szárazon készülnek, majd ezt követően rajtol a jeges felkészülés Csíkkarcfalván.

– Profi sportolókról beszélünk, otthon mindenki a megtervezett program szerint dolgozott, ahogy a körülmények megengedték. Azonban az is igaz, hogy óvatosnak kell lennünk, mert ránk dupla megterhelés vár, az Erste Liga mellett a román bajnokságban is játszunk, egy szezonban több, mint száz meccset kell játszani, sok utazással, az alapozás pedig nem elég ahhoz, hogy az erő végig kitartson. Előfordul, hogy egy hét alatt hat-hét mérkőzésen kell szerepelni. Tavaly is ezért dolgoztunk bővebb kerettel, máskülönben nem lehetne pihenőt adni egyes játékosoknak, és ezúttal is ezt tervezzük. A mostani felkészítést úgy csináljuk, hogy az energia minél tovább megmaradjon. – jegyezte meg Hozó a felkészülésből kiesett időt.

Ami pedig a jövőt illeti, nem változnak a célok.

– Eddig sem volt könnyűek ezek a meccsek – a Brassó, illetve a Gyergyói HK elleniek – szerk. megj. –, de a következő szezonban talán még nehezebbek lesznek. Sokszor játszunk úgy ellenük, hogy az eredmény a román bajnokságba is beleszámít, így különösen fontos a jó szereplés. Fel kell menni a jégre, és ott kiderül, hogy ki a jobb. Ahogy mindig, ezúttal is az, hogy nyerjünk meg mindent: az Erste Ligát, a román kupát és a román bajnokságot. Meccsről meccsre kell haladni, maximális odafigyeléssel, és remélem, hogy sérüléshullám nélkül. Olyan csapatunk lesz, amely ezen célok elérésére képes.

Fotó: Csíkszeredai Sportklub / facebook / Pál Zoltán

A rovat legfrissebb hírei