Levegőhöz jutott a Sepsi OSK


Kötelező győzelem elé nézett a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a sereghajtó Chindia Targoviste ellen.

 A Román Kupa fináléjába kerülés, illetve a nézeteltérések rendezés megadhatta a jó hangulatot a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK élvonalbeli labdarúgócsapatánál, amely az alsóház 9. fordulójában a sereghajtó Chndia Targovistet fogadta.

A háromszéki alakulatnak kötelező volt a győzelem, ugyanakkor nagyon fontos volt a három pont megszerzése, mert parázs csaták várhatóak még a kiesés elkerülése érdekében.
 
Óvatos játékkal indult a mérkőzés, hogy az első akciót mintegy 15 perc játékidő elteltével az OSK oldalán jegyezzük, de Vasvari lövése fölé szállt. Összességében igazi kiesési rangadót lehetett látni, csapkodó focival. Utóbbiból a vendégek mutattak többet és ennek meg is lett az eredménye. A 35. percre Ivancsics három perc alatt gyűjtött be két sárgát és jutott a kiállítás sorsára. 
 
Innentől kezdve minden adott volt a székelyföldi alakulat győzelméhez. Nyolc perc alatt sikerült kihasználni az emberelőnyt: Deaconu mintegy 17 méterről leadott lövését még védeni tudta Aioani, de a kipattanóra remekül érkezett Karanovici és megszerezte a vezetést.
 
A fordulást követően a Sepsi OSK szája íze szerint alakult a meccs. A piros-fehérek szépen, körültekintően járatták a labdát, míg a Chindia játékosaiban nem igazán volt meg semmi, amely esetleg veszélyes lehetett volna ellenfelükre. A i-re a pontot végül Safranko tette fel, aki a hajrában egy gyors kontra végén megduplázta a hazai előnyt.
 
Alsóházi rájátszás, 9. forduló
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK  –Chindia Targoviste 2–0 (1–0)
Gólszerzők: Karanovici (43.), Safranko (85.)
Sepsi: Niczuly – Radoslav, Bouhena, Tincu, Fl. Ștefan – Vașvari (Kovács, 86.), Deaconu (Fülöp I., 46.) – Ștefănescu (Diaz, 46.), Achahbar, Carnat (Csiszér, 81.) – Karanovic (Safranko, 66.).
Chindia: Aioani – Martac, Benga, Pițian, Corbu – Șerban (Dangubic, 56.), Dumitrașcu, Rață (Yameogo, 56.), Neguț (Florea, 70.) – Bic - Ivancic. 
 
Az alsóház állása: 1. Viitorul 38 pont (9 meccs), 2. Voluntari 28 (9), 3. Sepsi OSK 27 (9), 4. Hermannstadt 27 (8), 5. Cliniceni 26 (9), 6. Jászvásári Poli 22 (9), 7. Dinamo 21 (7), 8. Chindia 17 (8).

A rovat legfrissebb hírei