Döntetlen az alsóházi erdélyi rangadón


Kétszer vezettek a szebeniek, kétszer egyenlített a Sepsi OSK.

 Erdélyi rangadót rendeztek az alsóházban, hiszen a Hermannstadt FC a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-t fogadta.

Mindkét csapatnak égető szükségei voltak a pontokra főleg, hogy a mezőny igencsak besűrűsödött. A kép csapat pontegyenlőségben állt, ám a hazai szebeni alakulat egy meccsel kevesebbet tudott le. Így mondhatni ők voltak lépéselőnyben.
 
És hogy jobb legyen a háromszéki alakulatnak a hazaiak már az ötödik percben megszerezték a vezetést: egy védelmi hiba után – Niczuly és Tinca nem értették meg egymás – Yzalde szerzett gólt. A gól után az OSK némiképp támadószellemben lépett fel, de az egyenlítő találathoz kellett a hazaiak kapusa is. A 35. percben egy szögletet követően Figuiredo rosszul mozdult ki a kapujából és az adódó lehetőséggel Fülöp Lóránd élt.
 
Az utolsó 10 percben előbb a hazaiak, Jo Santos révén, találtak kapufát, majd a túloldalon Karanovic rontott ziccerben.
 
A fordulást követően valamelyest aktívabb volt az OSK, ám gólt mégis a hazaiak szereztek a semmiből. Egy lesgyanús akció végén Debeljuh volt eredményes. Az OSK nem adta fel és igyekezetét siker koronázta. Alig 10 perccel a vége előtt Stefan beadására jól érkezett Fülöp Lóránd és duplázni tudott, amellyel pontot mentett az OSK számára.
 
Alsóház, 10. forduló
Hermannstadt–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2–2 (1–1)
Gólszerzők: Yazalde (5.), Debeljuh (74.), illetve Fülöp L. (35., 83.)
 
Hermannstadt: Figueiredo – Vodă (Almeida, 27.), Viera, Stoica, Opruț – Caiado (Petrescu, 80.), Rimane (Dâlbea, 64.), Pires, Jo Santos – Yazalde (Bușu, 79.), Debeljuh.
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Kovács (Fülöp I., 46.), Vașvari, Achahbar (Deaconu, 77.), Ștefănescu (Fülöp L., 33.), Carnat (Csiszér, 77.) – Karanovic (Safranko, 68.).
 
Az állás: 1. Viitorul 38 pont (9 meccs), 2. Cliniceni 29 (10), 3. Voluntari 28 (10), 4. Sepsi OSK 28 (10), 5. Hemrannstadt 28 (9), 6. Jászvásár 22 (9), 7. Dinamo 21 (7), 8. Chindia 17 (8).

A rovat legfrissebb hírei