Az egyik erdélyi csapat már a csoportban, a többiek selejteznek


Az EHF közzétette a második és harmadik számú európai kupákban induló csapatok neveit.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) hétfőn közzétette a második és harmadik számú európai kupában, az Európa-ligában és az EHF Európa-kupában induló férfi és női csapatok neveit, illetve a selejtezők lebonyolítását. A két listán három erdélyi gárda neve szerepel: a Nagybányai Minaur és a Tordai Potaissa. Mindez nem elírás vagy tévedés, a Minaur ugyanis a női és a férfi mezőnyben egyaránt képviselteti magát.

Mi több, a női EHF Kupából lett Európa-ligában egyenesen a csoportkörben kezdi szereplését a Minaur (soraiban Kerekes Évával) a Siófok, a dán Herning Ikast és az orosz Lada Togliatti társaságában. Ebben a sorozatban 30 csapat vág neki a két körös selejtezőnek, köztük Románia másik képviselője, a Dunarea Braila.

A férfi Európa-ligában érdekelt a Potaissa Torda (soraiban Thalmaier Rolanddal és Tálas Hubával), amely az első selejtezőkörben kezdheti meg a szereplését, másik további 29 csapat oldalán. A másik román csapat, a Bukaresti Dinamo a csoportkörben várja ellenfeleit.

Végezetül a férfi EHF Európa Kupában (a korábbi Challenge Kupa utódja) érdekelt a Minaur másik csapata, amely a selejtező második körében csatlakozik a küzdelemhez. Szemben a Bukaresti CSM-vel, amely már rögtön az első fordulóban érdekelt. Ebben a sorozatban 51-en vesznek részt.

A párosításokat július 28-án, Bécsben sorsolják ki.

 

A rovat legfrissebb hírei