Gőzerővel terjed a koronavírus a Liga 1-ben


A Dinamónál és a Kolozsvári CFR-nél is újabb játékosok fertőződtek meg. Bajban a CSU Craiova?

Rohamtempóban terjed az új koronavírus a Bukaresti Dinamo, illetve a Kolozsvári CFR játékosai, illetve szakmai stábjának körében.

A Bukaresti Dinamónál tíz fertőzött volt, akikhez az elmúlt 24 órában további két személy csatlakozott. Ezúttal a 28 esztendős olasz Mattia Montini, illetve a csapat masszőre lett fertőzött. A Dinamónál viszont az is óriási probléma, hogy a 12 fertőzöttből 11 játékos.

A Kolozsvári CFR-nél is rohamtempóban nő a fertőzöttek száma. Érdekesség, hogy ezúttal öt olyan személyről derült, hogy megfertőződtek az új koronavírussal, akik el sem utaztak a hétvégi FCSB elleni derbire, amelyet elhalasztottak.

A korábbi hat fős listához csatlakozott három labdarúgó Cristian Bălgrădean, Claudiu Petrila és Cătălin Golofca, illetve Bogdan Aldea másodedző és Radu Pralea kinetoterapeuta. Összesen így 11 fertőzött van a csapatnál, akikből hat labdarúgó és öt személy a szakmai stáb tagja.

A bajnoki címre hajtó kolozsvári játékosok elkülönítésben vannak és legközelebb csütörtökön tesztelik őket.

A bajnoki tabella első helyén álló CSU Craiova tulajdonosa a hírek hallatán nagyon berezelt és valósággal megfenyegette a csapat játékosait és szakmai stábját, mondván „aki elkapja a koronavírust azt 10 ezer euróra bünteti”.

Ezen kijelentés hatására, pedig azonnal lett eset az oltyánoknál is. A csapatvezető Lucian Pretoriannak pozitív lett a tesztje, ugyanakkor a vezetőedzőnek, Cristian Bergodinak, nem votl egyértelmű az eredmény, így azt megismétlik.

Valóságos dél-amerikai szappanopera van kialakulóban, miközben egyre több csapat kezdi kérni a bajnokság félbeszakítását. Jobban mondva azok, akik kieső zónában vannak, vagy épp az első helyen állnak…

Fotó: gsp.ro

A rovat legfrissebb hírei