Euroligában a Sepsi-SIC


A távozók után ezúttal az érkezőkről adott hírt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC női kosárlabdacsapata.

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC női kosárlabdacsapatának magja egyben marad a soron következő bajnoki idényre is. Erről tájékoztatta Rusz István ügyvezető igazgató a Sepsi Rádión keresztül a szurkolókat.

Azt már korábban lehetett tudni, hogy a 2020–2021-es szezonban is zöld-fehérben játszik Annemarie Gödri-Părău, Andra Mandache, Orbán Nikolett, Kovács Renáta, Ștefania Cătinean, Rebecca Tobin, Jovana Pašić, valamint hosszú sérülés után visszatér Ioana Ghizilă.

Az érkezőkről viszont nem volt sok információ. Most erről is szólt az ügyvezető, aki elmondta, hogy öt év után ismét a csapat játékosa lesz a sepsiszentgyörgyi Kelemen Kincső, továbbá csatlakozik Adina Stoiedin, a görög Pinelopi Pavlopoulou, a szlovák Marie Růžičková és az amerikai Rebekah Gardner a kerethez.

A vezetőedző továbbra is a bosnyák Zoran Mikes lesz, a másodedzői feladatokat Samoilă Zoltán fogja ellátni, míg a gyógytornász Bartók Botond lesz.

A legnagyobb hír viszont mégsem az érkező játékosok sora, hanem az, hogy a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC a soron következő idényben magasabb szinten fog részt venni az európai kupaküzdelmekben. A csapat ugyanis az Euroligában fog indulni, azaz a legrangosabb női európai kupasorozatban. Az viszont még nem tiszta, hogy egyenesen a csoportkörbe kerül, vagy selejtező meccset kell játsszon a tagságért. Az Euroliga küzdelmei szeptember végén, október elején rajtolnak majd a tervek szerint.

A rovat legfrissebb hírei