Üzentek a szurkolók: MINDIG egy csapatért!


Történelmi pillanat fotelből nézve.

Ma este 20 órától a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a FCSB ellen történelmi meccset vív a labdarúgó Román Kupa döntőjében.

A járványügyi helyzet miatt viszont zárt kapus lesz a találkozó, amelyet így a szurkolók kénytelenek lesznek otthon, teraszokon, vagy épp óriáskivetítőn követni és drukkolni.

A Sepsi OSK szurkolói közösségi oldalán pedig üzentek is, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül teszünk közzé:

Pár éve, még a B ligában játszott a csapat, mikor egy mérkőzés előtt azt írtuk, hogy talán eljön majd az idő mikor az OSK Európa kupában lesz érdekelt. Sokan mosolyogtak akkor, sokan gúnyos megjegyzéseket fűztek bejegyzésünkhöz, de lám mégse tévedtünk mi akkorát, hisz itt a lehetőség, karnyújtásnyira vagyunk tőle. Ja, hogy nyerni kell a döntőben? Az egy dolog, de meggyőződésünk, hogy ha nem az idén akkor is a nem túl távoli jövőben biztos: a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK ott lesz valamelyik európai kupa küzdelemben…

Egyik szemünk sír, a másik nevet. ITT a történelmi pillanat, a csapat fennállása óta legfontosabb mérkőzését játssza, és mi nem lehetünk ott. Ezt, hogy lehet feldolgozni? Nem egyszerű. Mind ahogy nem egyszerű feldolgozni amikor az itthoni bajnoki meccseken az utcáról vagyunk kénytelenek biztatni a csapatot. A „K” szektorból ahogy mi nevezzük, ahonnan (és már bocsánat a kifejezésért) K-urvára nem látunk semmit, de legalább hallatszunk. Elég ez? Nem tudjuk, de holnap este is valahogy így lesz, sőt! Itt leszünk a stadionban az óriás kivetítők   elött, de az nem ugyanaz. Mind ahogy a „K” szektor se a stadion…

De minden fura körülmény ellenére, szurkolni fogunk, próbáljuk majd az energiát küldeni, mint mindig, minden facebook-os megmondó ember ellenében. (ja mert abból aztán vannak, jaj, jó páran, akik hihetetlen szakértők, akik „csak” a jót promoválják, olyanok, akik tudják mi a foci és hogyan is eszik).

Mindig egy csapatért! Nem együtt egy csapatért, nem mindent, nem bármit egy csapatért. MINDIG egy csapatért, ez a jelszó, és így lesz este is. Ezt üzenjük mi a „K” szektorból, ahol ideiglenesen „lakunk”, reméljük nem sokáig.

A többi nem érdekel.

A rovat legfrissebb hírei