Szárnyal és szórakoztat a rekordbajnok az erdélyi tréner irányításával


Tíz forduló alatt majdnem annyi gólt lőtt, mint előtte 23 játéknapon.

A koronavírus okozta kényszerszünet során léphetett elő másodedzőből vezetőedzővé Kádár Zoltán a Grasshopper Zürich csapatánál. Svájc rekordbajnoka nem bánhatta meg a döntést: a kék-fehérek nem csak menetelnek, de látványos mérkőzéseket is játszanak, feljutásuk mégsem lett semmivel sem biztosabb.

A 27 bajnoki címénél senki sem nyert többet az országban, ennek fényében hatalmas meglepetés és csalódás volt, amikor a tavalyi szezon végén kiesett a Challenge League-be a Grasshopper. A szezonnak még Uli Fortéval a kispadon vágott neki, majd őt váltotta az osztrák Goran Djuricin. A csapat tetemes hátrányt halmozott fel a listavezető Lausanne mögött és szoros küzdelmet vívott a Vaduzzal az osztályozót jelentő második helyért. Ebben a helyzetben vette át az irányítást az Uzonban született Kádár.

Akivel a csapat rögtön látványos és meggyőző 5-0-ás győzelemmel kezdett az Aarau ellen. A lehengerlő támadójáték pedig ezt követően is a csapat egyik jellemzőjévé vált: a Wilt 4-1-re, a Lausanne-Ouchy gárdáját 4-0-ra, a Schaffhausent 5-3-ra győzték le, míg legutóbb 4-4-es döntetlent játszottak a Kriens ellen.

A Kádár-legénység 7 meccset nyert meg, két döntetlen mellett pedig mindössze egyszer veszített - a listavezető Lausanne ellen 1-0-ra. Ez volt egyben az egyetlen olyan találkozó, amikor nem tudott gólt szerezni. Hasonlóan figyelemre méltó, hogy a „szöcskék” a koronaszünet utáni 10 fordulóban összesen 31 gólt szereztek. Miközben az azt megelőző 23 játéknapon alig 34-et…

Kádár irányításával a Grasshopper meccsenként 2,3 pontot szerzett. Ennek ellenére alig került közelebb a feljutáshoz. A Lausanne előnye 7 pont, amit nehéz behozni a hátralévő három meccsen. De a Vaduz is csak 2 pontra van a kék-fehérek mögött, így ők is reális eséllyel pályáznak a pótselejtezőre. Ahol várhatóan a Sion vagy a Thun lesz az ellenfél.

fotók: grasshopper/Facebook

 

A rovat legfrissebb hírei