Erdélyben indult újra az kézilabdaélet!


Két erdélyi gárda is részt vett a felkészülési tornán.

Közel öt hónap után rendeztek ismét hivatalos kézilabda mérkőzéseket Romániában, méghozzá Erdélyben! A Tordai Potaissa csapata három csapatos tornát szervezett a hétvégén, amelyen a Nagybányai Minaur és a CSM Vaslui volt a két vendég.

A tornán rendkívül szigorú óvintézkedéseket kellett betartaniuk a szervezőknek és a résztvevőknek. Mindenkinek gyorstesztet kellett végezniük, hogy bebizonyosodjon, senkit sem fertőzött meg a koronavírus. Kötelező volt a maszk viselése (kivéve természetesen a mérkőzés közbeni időszakot), a kezek fertőtlenítése, a testhőmérséklet mérése. Senki, akinek 37,3 foknál magasabb volt a hőmérséklete, nem léphetett be a sportcsarnokba. A csapatok nem használhatták az öltözőket, a szállodában kellett zuhanyozniuk, átöltözniük. A bemelegítést sem végezhették egy időben a csapatok, a labdát pedig tíz percenként kicserélték.

Péntek este még nem lehetett tudni, hogy a Minaur részt tud-e venni a tornán, tekintve, hogy a nagybányaiak teszteredményei csak késő este érkeztek meg.

„Az eredmények sokkal kevéssé számítanak, mint a játék öröme”, fogalmazott érzékletesen Flavius Sasaeac, a Potaissa elnöke.

A torna első két mérkőzésén előbb a Tálas Hubával és Thalmaier Rolanddal felálló Potaissa 32-28-ra győzte le a Vasluit, majd a Minaur múlta fölül 27-26-ra a moldvaiakat.

fotó:  .facebook.com/potaissaturda

 

A rovat legfrissebb hírei