Nem találta a ritmust a Sepsi OSK


Elszalasztott esély.

Bukdácsol az alsóházi rájátszásban a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely a Román Kupa döntőt követően, már csak a bajnokságra kell koncentráljon.

Első ellenfele rögtön az a Voluntari volt, amely nagyszerű rajtot vett a kényszerszünetet követően és ötből öt győzelemmel nyitott, hogy az utolsó két meccsüket elveszítsék. Az OSK menetelése ennél hullámzóbb volt, úgy a megszerzett pontok, mint a mutatott játék tekintetében. Igaz több meccset is tudtak le, mint ellenfeleik.

A tabellaszomszédok csatáját a házigazda Voluntari kezdte aktívabban és igyekeztek próbára tenni Niczuly képességeit. Az OSK sem akart válasz nélkül maradni így egy viszonylag nyílt sisakos, élvezetes küzdelem alakult ki a pályán. A gólok viszont elmaradtak.

A második félidőt a lehető legrosszabb felfogásban kezdte az OSK és egy perc alatt gólt kaptak. Hamar kettő lehetett volna a különbség és csak Niczulyon múlott, hogy nem lett az miután Vlad fejesét bravúrral védte. Leo Grozavu frissíteni igyekezett és minden csere lehetőségét kihasználta. Nem segített… A 67. percben előbb érvénytelenítettek egy hazai találatot, les miatt, majd a 74. percben egy büntetőt már bevágott a Voluntari.

Eldőlt minden! A Voluntari megérdemelten nyert, míg a vendégek szakmai stábja azon kell tűnődjön, hogy milyen regenerációs programot talál ki, hiszen a háromszéki csapaton egyértelműen látszanak a fáradtság jelei...

Alsóház, 11. forduló
FC Voluntari – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 2–0 (0–0)
Gólszerzők:
Alexandru Mățan (46.), Mihai Căpățînă (74. - büntetőből).
Voluntari: Cojocaru – Struna, Pașcanu, Armaș, Vlad – Căpățînă, Gorobsov, De Lucas – I. Gheorghe (Sanoh, 61.), Tudorie (Tira, 85.), Mățan (Belu, 71.).
Sepsi: Niczuly – Csiszér, Celea, Țincu, Fl. Ștefan – Deaconu (Achahbar, 67.), Vașvari, Fülop I. (Dimitrov, 61.) – Carnat (Diaz, 36.), Safranko (Ștefănescu, 61.), Fülöp L. (Karanovic, 67.).

A forduló további eredményei
FC Viitorul Konstanca – Chindia Targoviste 4–1
Academica Cliniceni – Jászvásári Poli 3–0
Bukaresti Dinamo – FC Hermannstadt – elhalasztva


Az alsóház állása
1. Viitorul 42 pont (11 meccs), 2. Cliniceni 32 (11), 3. Voluntari 31 (11), 4. Hermannstadt 28 (9), 5. Sepsi OSK 28 (11), 6. Jászvásár 23 (11), 7. Dinamo 21 (7), 8. Chindia 17 (9).

A rovat legfrissebb hírei