Különleges kosárlabda-tábor Közép-Erdélyben


Félszáznál több gyerek vesz részt a neves spanyol edzők vezette edzéseken.

Különleges kosárlabda-tábort szerveznek a héten Nagyszebenben, amelyen a spanyol élvonalbeli Real Betis Baloncesto szakembereinek edzésein vehetnek részt a fiatal tehetségek.

A táborra 63, 8-15 év közötti gyerek nevezett be, ők többek között Javier Carrasco, a Betis felnőttcsapatának másodedzője, Juanma Yanez, a Betis csapatainak erőnléti edzője, Pablo Gonzalez Ales, a Betis U18-as csapatának edzője, valamint Pastor Planelles, a Betis utánpótlás-koordinátorának edzésein vehetnek majd részt ezen a héten. Szám szerint 11 darab, egyenként 80 perces edzésen, amelyeket a spanyol iskola módszertana szerint tartanak meg. Ne feledjük, Spanyolország szerezte a legtöbb érmet az utóbbi két évtizedben az olimpiákon, a világ-és Európa-bajnokságokon.

A mostani tábor az első lépése annak a projektnek, amelynek során a Real Betis kiemelt tehetségfigyelő tevékenységet folytat majd Romániában. Négy évvel ezelőtt a sevillai zöld-fehérek igazolták le Emanuel Cățét, ezzel ő lett az első román kosaras a spanyol élvonalban.

 

A rovat legfrissebb hírei