Perre megy a CFR a fals pozitív minták miatt


A Botosanit fogadják!

Hatalmas cirkusz van kialakulóban a Kolozsvári CFR labdarúgócsapatának háza táján. Vagyis inkább ők lesznek azok, akik hátsón billentenek valakit…

Július 18-án kellett volna letudja a kolozsvári alakulat a FCSB elleni bajnoki rangadót, ám a találkozó előtt Adrian Paun koronavírus tesztje pozitív lett. A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) és a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) azonnal elhalasztotta a meccset és a csapatot a válogatott edzőközpontjának számító Mogosoaian tartotta, karanténba.

A Regina Maria magánklinika pedig pár nap különbséggel elvégezte a teljes stábon a teszteket. Ennek során több mint 20 személynél – játékosok, szakmai stáb – azonosították az új koronavírust. A klub vezetősége viszont nem engedte, hogy a sportolókat Bukarestbe kórházba szállítsák, hanem szép lassan mindenkit visszavitt Kolozsvárra, majd újabb teszteknek vetették alá az érintetteket a Kolozs Megyei Közegészségüggyel, illetve a Kolozs Megyei Kórházzal karöltve.

Majd lassan jöttek a meglepetések. Előbb Bălgrădeannak, Golofcanak és Petrilanak lett negatív a tesztje, majd további nyolc sportoló – Hindrich Ottó, Mike Cestor, Dodi Joca, Denis Ciobotariu, Ovidiu Hoban, Luis Aurelio, Cătălin Itu és Billel Omrani – tesztje is negatívnak bizonyult.

Jelen pillanatban „csak” Grzegorz Sandomierski, Cristi Manea, Adrian Păun, Damjan Djokovici és Lacina Traore tesztje nem érkezett még vissza.

A Mediafax távirati iroda információi szerint a Kolozsvári CFR vezetősége fals-pozitív eredményekre gyanakszik és nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a Regina Maria klinika manipulálta az eredményeket és feljelentést készül tenni, továbbá több százezer eurós kártérítést fog követelni.

Nem is csoda, hogy sorozatban kijövő negatív tesztek miatt a FRF máris programálta a CFR meccseit: ma este 21.30 órától a FC Botosanit fogadják, pénteken a FCSB vendégei lesznek, míg jövő hétfőn a listavezető CSU Craiova ellen zárják a Liga 1 küzdelmeit.

A rovat legfrissebb hírei