Aranyos álmait űzné a CFR


Pótolják a FCSB – Kolozsvári CFR rangadót!

A román labdarúgó-bajnokság felsőházának nyolcadik fordulójából pótolják ma este a FCSB – Kolozsvári CFR összecsapást.

A találkozót eredetileg július 18-án kellett volna megrendezni, de a meccs délelőttjén kiderült, hogy a kolozsvári alakulatnak több játékosa, illetve a szakmai stáb egy rész megfertőződött az új koronavírussal.

Ezen fertőzések zöméről utólag kiderült, hogy fals pozitívak voltak, amiért a CFR fontolgatja a kártérítési pert a bukaresti Regina Maria klinikával szemben.

Mára viszont minden rendeződött és tiszta körülmények között lehet megrendezni az összecsapást, amely igazából csupán a CFR számára bír igazi téttel. A bukaresti alakulatnak nincs esélye beleszólni a CSU Craiova és kolozsváriak bajnoki címért szóló harcába.

Ugyanakkor a CFR nem hibázhat, hiszen nyolc forduló után egypontos hátrányban vannak. Ráadásul a Craiovának is van egy elmaradt meccse az Astra Giurgiu ellen, amely pótlásáról – koronavírussal fertőzöttet találtak az Astránál is – még nem döntött a szakszövetség.

A bajnoki címre pályázó két alakulat a záró fordulóban Craiován fog találkozni. Lőtávolban kell maradnia a CFR-nek.

Kényszerpihenő után a CFR nem túl meggyőző játékkal ugyan, de sikerült legyőznie a FC Botosanit hazai pályán. Most négy nap alatt két nagyon fontos meccs következik. Érdekesség viszont, hogy míg a fertőzöttnek vélt játékosok visszatérhettek a pályára, addig a vezetőedző Dan Petrescu továbbra is elkülönítésben van… Ezzel kapcsolatban pedig semmilyen közleményt nem adtak ki a vasutasok.

A ma este 21.45 órától kezdődő összecsapást Kovács István fogja dirigálni középen.

A rovat legfrissebb hírei