Fordulatos székely rangadó


Klasszikusnak mondható Csíkszereda – Székelyudvarhely találkozót rendeztek.

 Az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapata negyedik felkészülési meccsére, míg a harmadik ligában edződő Székelyudvarhelyi FC első meccsére készülhetett.

A Csíkszeredában megrendezett székely rangadó helyzetekben gazdag, remek felkészülési mérkőzést hozott.
 
Az összecsapás első 45 percét a Valentin Suciu által dirigált csíki együttes uralt, mégis az SZFC szerezte meg a vezetést, miután a 39. percben Jakab távoli lövése a hálóban kötött ki. Szünet után az FK már kihasználta helyzeteit és öt perc alatt kétszer is eredményesek voltak, előbb János, majd Antal is betalált. Ezen a meccsen egyébként lehetőséget kapott Suciu Toni is, a Puskás Ferenc Labdargú Akadémia növendéke, aki Csíkszeredából került Felcsútra.
 
– Az első félidőben eléggé jó volt a játékunk, kár hogy nem volt eredményes is. Sok akciót tudtunk végrehajtani, ami biztató. Uraltuk az első játékrészt, ám volt pár pontatlanságunk, az egyikből gólt is kaptunk. Figyelmesebbek kell legyünk. A második félidőben a ritmus alábbhagyott, de ahogy a fociban lenni szokott, jöttek a gólok, és sikerült fordítanunk. Több fiatal játékosunk is lehetőséget kapott, aki bevethető volt, mindenki pályára lépett. A sok cserével is voltak szép akcióink. Összességében nagyon jó, ritmusos edzőmeccs volt. – fogalmazott a csíkiak trénere a meccs végével.
 
Felkészülési mérkőzés
FK Csíkszereda – Székelyudvarhely FC 2–1 (0–1)
Gólszerzők: János (52.), Antal (57.), illetve Jakab (39.).
 
FK Csíkszereda I. félidő: Bartók – Palmes, Apró, Intzidis, Bor – Bara, Kálmán – Pintér, Bauza, Marrone – Suciu.
FK Csíkszereda II. félidő: Albert – Takács, Csonka, Intzidis, Simó – Csürös, Sütő – Botorok, Antal, János – Becze. A 2. félidőben beállt még: Szondi, Perényi, Pál, Gergely.
 
SZFC: Moroz – Marucza, Stoian, Berkeczi, Negotei, Csala, Jakab, Bálint, Szfárli, Vékás, Turcu (Ungvári). A második félidőben játszott még: Bencze, Bordás – Mitra, Rácz, Partene, Tankó, Opra, Bartha, Țepeș.

A rovat legfrissebb hírei