Nagyon elverték Hagiékat


Nagyon fontos három pont került a tarsolyba.

 Az életéért, jobban mondva az első ligában való bentmaradásért küzd a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházában.

A kiesés határán álló háromszéki alakulat az alsóház 12. fordulójában pedig a biztos első Konstancai Viitorul otthonába látogattak. A Viitorul ráadásul a rájátszás során hazai pályán még nem szenvedett vereséget.
 
Ez viszont nem volt biztosíték. 
 
A Sepsi OSK az első perctől kezdve a román foci legenda, Gheroghe Hagi, alakulatának torkának esett, akik teljesen lélektelenül, nulla motivációval lézengtek a pályán. Ezt pedig hamar kihasználta a piros-fehér alakulat, amely zöld szerelésben lépett pályára.
 
Már az első percben Safranko betalálhatott volna, de ami késett nem múlott. A nyolcadik percben viszont egy védelmi hibát követően – Safranko csent labdát – Carnat volt eredményes. Pár perc múlva megint a szlovák került főszerepbe, hisze ezúttal Stefanescut szolgálta ki remekül, aki a hosszú sarokba lőtt.
 
A Konstanca nem igazán találta a ritmust. Első lövésüket is a 30. percben jegyezhettük, hogy két perc múlva már három legyen közte. Ezúttal is egy hibát kellett kihasználni, ám már nem Safranko, hanem Fülöp István volt a gólpasszos, míg Carnat a befejező.
 
A szünetben alapos fejmosást oszthatott ki Gheorghe Hagi, hiszen legénysége teljesen más felfogásba játszott. Igaz az OSK előnye már akkora volt, hogy a vendégek különösebb gond nélkül állították meg a hazai akciókat. Támadásban voltak ugyan próbálkozások, de legfőképp a játék tördelésén és a percek pörgetésén volt a hangsúly.
 
A Sepsi OSK-nak szemmel láthatóan jót tett a hosszabb pihenő, hogy nem három-négy naponta kellett pályára lépni és ezt ezúttal a Viitorul bánta. A fontos győzelem ugyanakkor még nem garancia a bentmaradásra, de az körvonalazódik, hogy a hátralevő két meccsen még két pontra volna szükség a biztos első ligás tagsághoz.
 
Alsóház, 13. forduló
Viitorul Konstanca – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–3 (0–3)
Gólszerzők: Carnat (8., 32.), Stefanescu (16.)
 
Az alsóház állása
1. Viitorul 42 pont / 13
2. Hermannstadt 34 / 11
3. Clinceni 32 / 13
4. Voluntari 31 / 12
5. Sepsi 31 / 12
---
6. Poli Iasi 26 / 12 - osztályozó
---
7. Dinamo 21 / 7 - kieső
8. Chindia 20 / 10 - kieső
 
Fotó: prosport.ro

A rovat legfrissebb hírei