12 év után újra az élvonalban


Dráma a 97. percben.

Véget ért a román labdarúgó-bajnokság másodosztályának rájátszása, amelyben a kiírás félbeszakításakor első hat helyen álló csapat vett részt. Az addig megszerzett pontokat felezték és innen indult útjára az egykörös rájátszás.

A legkedvezőbb helyzetből az Aradi UTA várhatta a folytatást, hiszen ötpontos előnyük volt. A Bálint László György által dirigált aradi csapat vérmes reményekkel vágott neki a play-offnak és bár nagyon rosszul indították a küzdelmeket végig látszott, hogy az öt pont tetemesnek mondható.

A szoros küzdelemre mi sem volt jellemzőbb, hogy a feljutásról az utolsó forduló döntött és a hatból négy csapatnak reális esélye volt az egyenes ági feljutásra.

A záró etapon a CS Mioveni a feljutásra esélytelen Petrolul Ploiestit fogadta, míg a szintén esélytelen Bukaresti Rapid az első ligáról álmodozó Turris-Oltult látta vendégül. Az első hely sorsáról pedig a FC Arges Pitesti – Aradi UTA párharc döntött.

A Pitestien megrendezett meccset a hazaiak kezdték aktívabban, míg a vendégek célja az volt, hogy minél távolabb tartsák a labdát kapujuktól. A meddő hazai fölény nem hozott érdemi akciót. A félidő hajrájában viszont az UTA végigvitt egy remek akciót, amely végén Puscast gólhelyzetben állították meg a hazaiak a tizenhatoson belül. A jogosan megítélt büntetőt Ionita végezte el, hibátlanul.

A második félidő hasonló forgatókönyvet hozott. Azzal a különbséggel, hogy a hazaiak ezúttal gólig jutottak. Az 53. percben Matis egy tizenhatoson belülről eleresztett lövéssel egyenlítettek. A gól erőt adott a hazaiaknak, akik a 60. percben hatalmas helyzetig jutottak, de a lövés elkerülte a kaput. Közben Mioveniben a Petrolul átvette a vezetést, így a két csapat megnyugodhatott. Utóbbi megállapítás az UTA-ra volt igaz, hiszen a Buhaescu a végén egy sistergős kapufát talált.

Az eredmény viszont nem változott és a két csapat kéz a kézben jutott fel az első osztályba.

Dráma Bukarestben
A forduló előtt a Turris-Oltul feljutásról álmodozott és ehhez közel is állt, hiszen a bukaresti Rpaid vendégeként egészen a 97. percig 1–0-s előnyben volt. Ekkor viszont a hazaiak kiegyenlítettek és kiénekelték a feljutást a szájukból, sőt még a selejtezőn való részvétel jogát is. Annak ellenére, hogy a Petrolul elvitte mindhárom pontot a Mioveni otthonából. Utóbbiak végül a harmadik helyen zártak és készülhetnek a selejtezőre az I. Liga alsóházának 6. helyezettjével szemb.

II. Liga, rájátszás, 5. forduló
FC Arges Pitesti – Aradi UTA 1–1 (0–1)
CS Mioveni – Petrolul Ploiesti 1–2 (1–1)
Bukaresti Rapid – Turris-Oltul 1–1 (0–0)


A bajnokság végeredménye
1. Aradi UTA 30 pont – feljutott az I. Ligába
2. Arges Pitesti 27 – feljutott az I. Ligába
---
3. CS Mioveni 27 – selejtezőre kényszerül
---
4. Turrsi-Oltul 26
5. Petrolul Ploiesti 25
6. Bukaresti Rapid 25

A rovat legfrissebb hírei