Katasztrófával zárult a kovásznai edző első szezonja


Újabb egy évet tölthet a második osztályban a rekordbajnok.

Waterloo – utalt a klub honlapja Napóleon 1815-ös megsemmisítő vereségére, miután a Grasshopper Zürich labdarúgócsapata a svájci második osztály zárófordulójában megalázó, 6-0-ás vereséget szenvedett a Winterthur ellen, ráadásul hazai pályán. Győzelem esetén Kádár Zoltán együttese most készülhetne az osztályozóra, így viszont újabb szezon vár rá a Challenge League-ben.

Az izraeli Anasz Mahamid góljával közvetlenül a szünet előtt szereztek vezetést a vendégek, majd a pihenő után a „szöcskék” becenévre hallgató hazaiak teljesen összeestek: az 53. és a 78. perc közötti 25 minutumban további öt gólt kaptak! A klub hivatalos honlapja „Szörnyű délutánról” és „nézhetetlen teljesítményről” ír, amely során „a játékosok jóformán még szaladni sem tudtak”.

A vereség, megalázó arányain túl, azért is fájó a zürichiek számára, mert riválisuk, a Vaduz 2-1-re kikapott a Kriens otthonában. Ami azt jelenti, hogy egy 3-0-ás (vagy annál nagyobb gólkülönbségű) hazai győzelem esetén a Grasshopper készülhetne az élvonalba való visszajutásról döntő osztályozóra. Így viszont Svájc rekordbajnoka (27 cím) és rekorder kupagyőztese (19) újabb második osztályú szereplésre készülhet.

Kádár Zoltán a koronaszünetben vette át a csapat irányítását azzal a céllal, hogy visszajuttassa az együttest az élvonalba. A korábbi román válogatott szakember mandátuma remekül kezdődött, első hét meccsén vereséget sem szenvedett a gárda, mi több, ezek közül hatot meg is nyert. A toronymagas listavezető Lausanne elleni vereség (amelyet pedig alig néhány fordulóval korábban simán legyőztek) megtört valamit a csapatban: a hátralévő hat meccsből csak egyet tudtak megnyerni, hármat is elveszítettek. A Vaduz az utolsó előtti fordulóban előzte meg a Grasshoppert.

Kádár Zoltán további sorsáról egyelőre nem született döntés.

fotó: gcz.ch

A rovat legfrissebb hírei