Craiova – CFR: Mint egy igazi döntő! Ilyen sem volt még!


Példátlan döntést hozott a Román Labdarúgó Szövetség az esti mérkőzéssel kapcsolatban.

Igazi döntő lesz a hétfői esti mérkőzés a Craiova és a Kolozsvári CFR labdarúgócsapatai között. Az elcsépelt újságíró szófordulat ebben az esetben viszont tényleg igazzá válik.

Egyrészt azért, mert amelyik csapat nyer, az képviseli Romániát a Bajnokok Ligája következő szezonjában. Döntetlen esetén pedig kétszer 15 perces hosszabbítás dönt a győztes kilétéről, vagy ha ez sem elég, akkor jöhetnek a büntetők.

Az erdélyiek jelenleg 46 ponttal vezetik a bajnoki tabellát, a Craiova 44 ponttal követi őket. Csakhogy az oltyánok múlt heti találkozóját nem játszották le, mivel az ellenfelénél, az Astránál több játékos koronavírus-tesztje is pozitív lett. A mérkőzést már nem lehet bepótolni, mert az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) hétfő éjfélig minden országos szövetség el kell küldje, hogy melyik csapata nevez a Bajnokok Ligájába és melyik az Európa Ligába.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) Végrehajtó Bizottságának hétfői gyűlésén pedig salamoni döntés született: amennyiben van győztes a pályán, az a bajnoki tabella élére ugrik – és indul a Bajnokok Ligájában. Amennyiben a mérkőzés döntetlenre végződik, akkor következik a hosszabbítás – és ha szükséges, a büntetők.

Mint egy vérbeli döntőben!

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei