Remekel a szatmári kiválóság Magyarországon Videóval


Hatból öt a mérlege, megcélozta első magyar bajnoki címét is.

Romániában a koronavírus-járvány gyakorlatilag eltörölte a strandröplabda-szezont (is), Magyarországon viszont teljes erővel zakatol a nyári sportok legismertebbjének idénye. A jelek szerint pedig a sportágnak hamarosan új királynője lesz: Vajda Beáta (fotó jobbra).

A négyszeres román bajnok szatmárnémeti lány ugyanis eddig hat tornán indult el az anyagországban és ezek közül ötöt megnyert. Az elsőt még Szabó Adrienn társaként, azóta viszont a mindössze a 17 éves Vécsey Fanni áll Beáta mellett.

A páros legutóbb a hétvégén Tatán nyerte meg az országos bajnokság első fordulóját. Mivel a vírus miatt az idei bajnokság öt forduló helyett csak három etapból áll, ezzel a győzelemmel Vajdáék komoly lépést tettek a bajnoki arany megszerzése felé. A páros edzője Beáta mindenkori mestere, Adrian Pricop.

Beach Volleyball Hungary on Facebook Watch

A tatai verseny vasárnapi összefoglalója!

A bajnoki korona megszerzése után Beáta ősszel visszatér a terembe. A Szatmárnémeti VSK színeiben a kadett korosztályban egykor országos bajnoki címet szerző 23 éves kiválóság ugyanis a magyar élvonalban szereplő debreceni DSZC-Eötvös DSE igazolt játékosa.

Érdekesség Beátával kapcsolatban, hogy nem csak teremben és homokon remekelt eddigi pályafutása során: 2017-ben Adriana Matei-jel az oldalán Törökországban megszerezték Románia első tornagyőzelmét hóröplabdában is!

fotók: doarvolei.ro

A rovat legfrissebb hírei