Megtartotta legjobb légiósát a GYHK


Kimagasló teljesítményt nyújtott.

Közel egy hónapig csend volt a Gyergyói HK jégkorongcsapatánál, amely idő alatt nem jelentettek be újabb játékosokat. Most két örvendetes hírrel is szolgáltak.

Egyrészt a piros-fehérek máris jégre vonultak, miután a gyergyószentmiklósi jégpályát beüzemelték és így a csapat elkezdhette a jeges felkészülést. Az erdélyi csapatok közül elsőként.

Második örvendetes hír, hogy a legutóbbi idényre szerződtetett svéd csatár, Andreas Valdix, meghosszabbította szerződését. A 35 esztendős sportoló a legutóbbi idény alapszakaszában a GYHK legeredményesebb játékosa volt és 37 meccsen 38 pontot (13+25) termelt. Ezzel kiérdemelte, hogy a rájátszásba ő viselhesse az aranysisakot. A félbeszakadt rájátszás során 9 meccsen további 11 pontot (4+7) termelt újfent bizonyítva, hogy nem hiába volt ő a piros-fehérek legeredményesebb játékosa.

Andreas Valdix a 2020-2021-es szezonban is a Gyergyói Hoki Klub játékosa lesz! - ezzel a remek hírrel kezdhetjük augusztust.

Svéd csatárunk úgy szerezte meg a házi gólkirályi címet, és az ezzel járó aranysisakot, hogy az Erste Liga alapszakasz és a középszakasz 37 mérkőzésén 38 pontot termelt. Ehhez még 27-et tett hozzá 23 romániai bajnokin. És még csak ezután indult be: az Erste Liga negyeddöntőben 7 meccsen 10 ponttal járult hozzá a továbbjutáshoz.

Góljai is élményszámba mentek, de igazából a kivételes játékintelligenciája emeli ki őt a mezőnyből, az, ahogy képes meglátni a lehetőséget és ezzel gólhelyzetbe hozni a társait.


– áll a GYHK közleményében.

A GYHK kerete
Kapus: Jordon Cooke, Szakács Szabolcs, Ruczuj Gellért.
Hátvédek: Igor Bobcek, Ferencz-Csibi Róbert, Góga Attila, Timur Raszulov, Fejes Nándor (MAC Újbuda)., Mitch Jones, Nagy Csaba, Kozma Zsolt.
Csatárok: Csergő Hunor, Péter Zsolt, Szabó Pál Krisztián (Hydro-Fehérvár AV19), Szigeti Ákos (MAC Újbuda), Silló Arnold (Dunaújvárosi Acélbikák), Eric Neiley (Atlanta Gladiators), Sára Tibor, Bíró Gergő (Brassói Corona), Mark Matheson (Nottingham Panthers), Barabás László, Benedek Roland, Elekes-Darabont Hunor Csaba, Ivácsony Roland, Jereme Tendler, Andreas Valdix.
Vezetőedző: Malcolm Cameron.
Másodedző: Szilassy Zoltán (UTE).
Kapusedző: Jukka Kontsas (MAC Budapest).
Távoztak: Antal Zsombor (csatár), Orbán Szilárd (hátvéd), Dmitrij Pesztunov (DEAC).

Fotó: gyhk / facebook

A rovat legfrissebb hírei