Így ünnepelték a zsinórban megszerzett harmadik bajnoki címüket a kolozsváriak! Fotók, videók!


Nem volt gyalázkodás, csak öröm és tűzijáték!

Zsinórban harmadik, a klub történelmének pedig hatodik bajnoki címét szerezte meg a Kolozsvári CFR hétfő este azzal, hogy a bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában 3-1-re nyerni tudott a trónkövetelő Craiova otthonában.

„Amikor megszereztük a harmadik gólt, elöntöttek a könnyeim. Ez a vírus mindent a feje tetejére állított! Három meccset játszottunk hét nap alatt, a FCSB ellen alig álltam a lábaimon. A Craiovának fiatal tehetséges játékosai vannak, sajnálom is őket, de mi jobbak voltunk. Ez érthető is, hiszen tapasztalt játékosaink vannak”, utalt rá a mérkőzés után Alexandru Chipciu, hogy a kolozsváriak másfél hétig nem edzhettek, mivel a keret több tagját is megfertőzte a koronavírus.

„Öt román bajnoki címem közül ez volt a legnehezebb! Itt volt ez a vírus, aztán a teszteredmények, amelyekbe mások is beleavatkoztak. Nem is akarok rá emlékezni, nehéz pillanatok voltak. Azt is beszéltük már a fiúkkal, hogy nem is folytatjuk a küzdelmet, de Marian Copilu elnöknek sikerült tartania bennünk a lelket”, fogalmazott Giedrius Arlauskis. A litván kapus azt is elismerte, ez volt az utolsó meccse a CFR színeiben, külföldön folytatja pályafutását.

Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA added a new photo - in Cluj-Napoca.

„A végsőkig bíztunk benne, hogy meg tudjuk nyerni ezt a bajnokságot. Különleges pillanat ez, a tapasztalatunk döntő volt”, mondta Paulo Vinicius. A veterán brazil védő a Craiova elleni meccs egyik főszereplője volt, hiszen fejesével ő egyenlített, majd a gólvonalról mentett egy labdát, hogy aztán kiharcolja a büntetőt a harmadik kolozsvári gól előtt.

„A végsőkig álmodtunk a címről, de gratulálnom kell a CFR-nek. Vinicius hihetetlen! Remélem minél hamarabb elhagyja Romániát, hogy ne kelljen többször összecsapnom vele”, fogalmazott a Craiova csapatkapitánya, Alexandru Mateiu. „Az ellenfél jobb volt, ismét ki tudták használni erősségeiket, a pontrúgásokat”, ismerte el Cristiano Bergodi craiovai edző.

Ugyan a szurkolók nem kísérhették el kedvenceiket az oltyán fővárosba, Erdély fővárosában tűzijátékokkal és hajnalba nyúló ünnepléssel várták haza a csapatot. Nem volt gyalázkodás, atrocitás.

Security Check Required

(null)

Security Check Required

(null)

A rovat legfrissebb hírei