Eső áztatta felkészülési meccs


Ezúttal már második ligás ellenféllel mérte össze erejét az FK Csíkszereda.

Túl van a hatodik felkészülési meccsén az FK Csíkszereda második ligás csapata. A Valentin Suciu által felkészített csíki csapat korábban a harmadik, illetve negyedik ligás csapatokkal találkozott, ám ezúttal komolyabb kihívóra akadt.

Az ellenfél a Concordia Chiajna volt, méghozzá hazai pályán, ám azelőtt egy koronavírus teszttel indult a székely csapat napja.

Biztató játékkal kezdődött az FK hatodik felkészülési meccse, amelyen az ellenfél kispadján Florin Bratu foglalt helyet. A 19. percben a vendégek veszélyeztettek, de az oldalhálót találták el, négy perc múlva Bor egyedül törhet kapura, lövése jónak tűnt, de a kapus szögletre tolja a labdát. Közben az eső is eleredt, de a csapatok gólnélküli döntetlennel vonulnak az öltözőbe.

Valentin Suciu vezetőedző szünetben mindössze két helyen módosított, ez pedig azt jelezte, hogy kezd kialakulni az FK kezdő tizenegye. A 62. percben aztán kapust is cserél, illetve sort is, ez pedig egy kicsit meg is zavarta a játékot. A 66. percben Csonka veszített labdát, a Concordia játékosa egyedül törhet kapura, Bartók hiába lépett ki remekül egy az egyben, lassította a támadást, de az érkező Dumitru a hosszúba gurítja: 0–1.

Két perc múlva növelhetné előnyét a vendégcsapat, de Bartók menteni tudott, majd nem sokkal később az FK fiatal akadémistája Botorok próbálkozott, de lövése fölé szállt. A 76. percben János szabadrúgása megpattant egy védőn, majd a 79. percben kapura tör, de felrúgták. A szabadrúgást Antal végezte el, lövése elakadt a sorfalban. A folytatásban mindkét oldalon próbálkoztak, de komolyabb helyzetig csak a piros-feketék juttak, a 92. percben Takács egy jól eltalált szabadrúgásába Csonka fejelt bele, ám a labda kapu mellé ment.

– Támadásban sokkal többet várok el, voltak olyan helyzetek, amin az elmúlt két hétben sokat dolgoztunk, nem tíz percet, hanem teljes edzéseket szántunk erre és túl keveset láttam vissza. Egyetlen egy olyan szituáció volt az első félidőbe, amit János Norbi rosszul vett át, fejjel kellett volna támadja a labdát és lehetett volna abból egy nagyobb helyzet. Látszik, hogy elől az ék pozícióban nincs tapasztalatunk, még távol állunk attól amit szeretnék látni a fiúktól. Az biztos, hogy az utóbbi három hétben volt változás a játékunkban, jó irányban! Kezd látszani az is, hogy ki bírja meg és ki tud reális konkurencia lenni azonos poszton más játékossal. Versenyző típusú játékosok érkeztek, ami úgy gondolom, hogy a csapat előnyére lehet. Annak ellenére, hogy a Chiajna bajnokságot szeretne nyerni, úgy érzem nem volt akkora különbség. – fogalmazott a mérkőzés végén a csíkiak trénere.

A tervek szerint csütörtökön az első ligás Medgyesi Gaz Metan otthonában játszik az FK, pénteken pedig hazai pályán fogadák a harmadosztályú Foksányt.

Felkészülési mérkőzés
FK Csíkszereda – Concordia Chiajna 0:1 (0:0)
Gólszerző:
Dumitru (66.).
FK Csíkszereda: Gyenge (Bartók 62.) – Apró (Sütő 62.), Intzidis (Csonka 62.), Bor (Gergely 62.), Palmes (Takács 62.), Eder (Csürös 46.), Bara (Szondi 62.), Bauza (János 72.), Marrone (Botorok 62.), János (Antal 46.), Suciu (Becze 62.).

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei