El kell hagynia Nagyszebent a Hermannstadtnak!


Ismét albérletbe kényszerül a csapat!

Hétfő este a Dinamo otthonában mutatkozik be az új idényben a Hermannstadt labdarúgócsapata, ám könnyen lehet, hogy a gárdának hamarosan el kell hagynia Nagyszebent. Pontosabban fogalmazva: ismét el kell hagynia.

Harmadik szezonját kezdi meg a román labdarúgás élvonalában a Hermannstadt, legtöbb „hazai” meccsét pedig kénytelen volt Nagyszebenen kívül vívnia a stadion felújítási munkálatai miatt. Túlságosan sokat pedig ebben az idényben sem élvezheti a hazai pálya előnyeit, a felújítás ugyanis korántsem ért még véget. Egyes források szerint az első három hazai meccs, a Clinceni, a Botosani és az Aradi UTA elleni bajnokik után, mások szerint csak téltől, de egy biztos: ismét albérletbe kényszerülnek. Várhatóan a szomszédvár és megyei rivális Medgyesre.

A közeljövőben ugyanis további 133 millió lej értékben folytatódik a stadion felújítása. Új főtribünt, egységes tetőszerkezetet és földalatti parkolót építenek,  kicserélik a világítás és a hangosítás elemeit, valamint az eredményjelzőt, atlétikai és ökölvívótermet alakítanak ki a lelátók alatt. A 105×68 méteres játéktér (méretei megegyeznek a barcelonai Nou Camp stadionéval) modern fűtési és csapadékelvezetési rendszerrel gazdagszik. A lelátók végleges befogadóképessége 12.363 fő lesz. A kivitelezési határidő 18 hónap.

Ami a csapat keretét illeti, eddig hatan érkeztek és heten távoztak.

Érkezők: Adrian Scarlatache (Zira, Azerbajdzsán), Claudiu Belu (FCSB), Luca Florica (Amiens, Franciaország), Fabio Fortes (Arouca, Portugália), Edson Pires (Ajustrelense, Portugália), Agostinho Cá (csapat nélküli)
Távoztak: Gabrioel Debeljuh (Kolozsvári CFR), Radu Cristiu (FC U Craiova), Afonso Taira (Belenenses, Portugália), Srdjan Luchin (Kolozsvári U), Biel Company, Andrei Cordea, Alin Dobrosavljevic

A rovat legfrissebb hírei