Elkezdte a felkészülést az „örök ezüstérmes”


Két új amerikai lánnyal erősítettek a szatmáriak.

Elkezdte a felkészülést a román női kosárlabda következő, 2020-2021-es szezonjára a Szatmárnémeti VSK együttese. A partiumiak két új amerikai légióssal és a nagy riválistól visszacsábított litván kosarassal próbálnak végre kibújni a Sepsi árnyékából és megszabadulni az örök második bélyegétől.

Amint arról korábban beszámoltunk, az olasz Mauro Procaccini helyét a spanyol Maikel Lopez vette át a csapat kispadján. A hispániai tréner egy év után tér vissza Szatmárnémetibe. Két év után visszatért a Sepsitől a 30 éves litván Marija Solopova is.

Új igazolás viszont az amerikai Erica Covile (fotó lent) és Bria Goss (fotók). Előbbi 27 éves erőcsatár, aki játszott már korábban Romániában, a Galac csapatában, de megfordult Spanyolországban (itt együtt dolgozott Lopezzel), Belgiumban és Ausztráliában is. Goss 28 éves, játszott korábban a WNBA-ben, továbbá Izraelben és Szlovákiában. A légiósok sorát a tavalyról már megismert Brittany Denson egészíti ki.

A vendégjátékosok csak jövő héten érkeznek Szatmárnémetibe, számolt be a Friss Újság, az amerikaiakra ráadásul a járványügyi előírások szellemében két hét karantén vár.

A felkészülést így hat hazai játékossal, Alina Podarral, Andreea Hutanuval, Carla Popescuval, Adina Poppal, Flavia Ferenczivel és Szmutku Renátával kezdte el a szakmai stáb. Hiányzik a csapatkapitány Oláh Andrea is, aki anyai örömök elé néz. És hiányzik a két utánpótláskorú játékos, Alisia Croitoru és Delorah Pricop is, ők is jövő héten csatlakoznak.

A játékosok napi két edzéssel készülnek az októberi szezonkezdésre – addigra már hét hónap telik majd el a március közepei utolsó mérkőzés óta.

fotók: highposthoops.com/eu.indystar.com/owlsports.com

A rovat legfrissebb hírei