Elmaradt a nagyszentmiklósi csoda


Moldvai csapatok léptek fel a Bölények Ligájába.

 Sepsiszentgyörgy adott otthont a férfi kézilabda másodosztály rájátszásának, amely végén eldőlt, hogy a négyből mely két csapat jut fel az első osztályba.

A döntő tornán egyébként nyolc csapat kellett volna részt vegyen, de menet közben a CS Medgidia, a Székelyudvarhelyi Szejke SK, a Nagyváradi VSK és a Kolozsvári U visszalépett.
 
Így a csak egy tornát rendezett a szakszövetség a Nagyszentmiklósi Unirea, a CSM Alexandria, a CS Botosani és a CSU Suceava részvételével.
 
Utóbbi két csapatban pedig egy-egy székelyudvarhelyi sportolóval a keretben. A Botosani Szász Elődöt, míg a Suceava Balázs Botondot igazolta le a nyáron.
 
A két moldvai csapat a nyár során valóságos első ligás keretet alakított ki, így nem volt csodaszámba menő történet, hogy magabiztosan vették az akadályokat. És könnyedén verték a Nagyszentmiklós és az Alexandriát is kéz a kézben jutva fel a Bölények Ligájába.
 
A harmadik helyről a Nagyszentmiklós – Alexandria találkozó döntött, amelyet az erdélyi csapat 38–31 arányban veszített el. A döntőben a Szász Elődöt is soraiban tudó Botosani 28–27 arányben nyert. Szász két gólt dobott, míg Balázs nem játszott.
 
A női tornának is Sepsiszentgyörgy kellett volna otthont adjon a HC Piatra Neamt, a Galaci CSM, az Activ Prahova Ploiesti, a Dacia Mioveni és a Kisjenői Crisul szereplésével. A karácsonykői csapat viszont visszalépett a tornán való részvételtől és így azt nem rendezték meg, mivel négy feljutó hely volt. Így a többi négy csapat feljutott a Virágok Ligájába.

A rovat legfrissebb hírei