Először volt kezdő ebben a szezonban a kézdialmási Tamás


Két erdélyi gól is született az NB I 4. fordulójában.

Először szerepelt csapata, a Puskás Akadémia kezdőjében az idei szezonban Tamás Nándor (fotó), az NB I negyedik fordulójában pedig két erdélyi gól is született. Ezzel pedig véget is ért a jó hírek sora.

A marosszentgyörgyi Csizmadia Csaba vezette Budafok szoros mérkőzésen ugyan, de 1-0-ás vereséget szenvedett Mezőkövesden. A vendégeknél a nagyváradi születésű Zsóri Dániel továbbra is négy meccses eltiltását tölti, a következő két fordulóban a Ferencváros és a MTK ellen sem léphet majd pályára.

Az idei szezonban viszont először volt kezdő Tamás Nándor, a kézdialmási támadó ráadásul végigjátszott a Puskás Akadémia Fehérvár elleni bajnokiját. De nem ő volt az egyetlen, Romániában született kezdője a PFAC-nek: a székely-csángó Marius Corbu (fotó, lent fehérben) a 65. percig volt a pályán, a román válogatott Alexandru Baluta pedig szintén végigjátszotta a mérkőzést, amelyet a felcsútiak 3-1-re elveszítettek a szatmárnémeti Adrian Rust nélkülöző székesfehérváriak ellen. A korábban a magyar válogatottba is csábított védő a kispadon sem kapott helyet. A találkozó további érdekessége, hogy a vendégeknél ezúttal is a kezdőben kapott helyet Európa első mongol profija, Ganbajar Ganbold.

De visszatérve az erdélyi labdarúgókra, Diósgyőrben főszerepet játszott a gyulafehérvári Gheorghe Grozav: a Honvéd ellen 4-2-re elveszített mérkőzésen ő lőtte a hazaiak első gólját a 43. percben, majd a ráadásban kiállították.

Szintén betalált a Kisvárda színeiben Claudiu Bumba: a nagybányai játékos a 10. percben szerzett vezetést az Újpest otthonában, csapata végül 4-2-re nyert. A vendégeknél a gyulafehérvári Razvan Minca kapus a kispadon figyelte társait, a szatmárnémeti Cornel Enét viszont nem nevezték a mérkőzésre.

fotó: facebook.com/tamasnandi29/facebook.com/PFLAhu

 

A rovat legfrissebb hírei