Szőcs újra román bajnok lett!


Nem ment a tartalékos székelyudvarhelyieknek….

Felemásra sikerült a magyar nemzetiségű asztaliteniszezők számára a csapatbajnokság hajrája a hétvégén: amíg ugyanis Szőcs Bernadette a várakozásoknak megfelelően végigverte a mezőnyt és bajnoki címet nyert a CSA Steaua csapatával, addig a tartalékosan felálló Székelyudvarhelyi ISK-SZAK nem tudott bejutni a legjobb négy közé az izvorani Olimpiai Kzöpontban rendezett tornán.

A koronavírus miatti zűrzavar miatt a szerbiai Cservik Krisztiánt nélkülözni kényszerülő, a György Szilárddal, Tamás Szabolccsal és a svéd Sebastian Losóval felálló ISK-SZAK egyaránt 3-1-es vereséget szenvedett a Top Star Konstanca, a CS Vointa Campulung és a későbbi bajnok CSA Steaua ellen, így hiába győzte le 3-0-ra a Miovenit, nem tudta elérni a saját maga számára kitűzött célt: a legjobb négybe való bejutást.

Szárnyalt ezzel szemben Szőcs Bernadette és a vele felálló CSA Steaua együttese. A 25 éves marosvásárhelyi kiválóság minden mérkőzését megnyerte, szettet is alig veszített, végül bajnokká koronázhatták Vincze Andrada és Dragoman Andreea oldalán. A második helyen a Farul Konstanca, a harmadikon pedig az ACS Dumbrava végezett. Nem került dobogóra tehát a Varga Krisztinával felálló Beszterce: a marosvásárhelyi orvostanhallgató sajnos hat meccséből csak egyet tudott megnyerni.

A történelmi hűség kedvéért jegyezzük meg, hogy a férfiaknál a CSA Steaua mögött a CS Mioveni lett a második, a CS Vionta Konstanca pedig a harmadik.

fotó: facebook.com/szocsbernadettecynthia

A rovat legfrissebb hírei