Játékosai megbuktatták Bölönit


Az erdélyi szakembert 25 nap után állították fel a kispadról.

Három bajnoki – ennyi jutott Bölöni Lászlónak a belga élvonalbeli KAA Gent labdarúgócsapatának élén. Hétfőn ugyanis a klub vezetősége megköszönte a 67 éves edző munkáját és felállította a kispadról.

Bölöni a dán Jess THorup helyét vette át a tavalyi ezüstérmes kispadján, a dán szakembert két vereséggel záruló forduló után rúgták ki. Az erdélyi mestert a sajtó egy része az első pillanattól kezdve hevesen bírálta, módszereit elavultnak és régiesnek nevezte. A marosvásárhelyi szaktekintély vezetésével sem javult a Gent teljesítménye, az Antwerpentől (Bölöni előző klubja) elszenvedett 1-0-s vereséget ugyan egy hasonló arányú győzelem követte a Mechelen ellen, de a hétvégi, Eupen elleni 2-1-es vereség már döntőnek bizonyult.

„Pályafutásom során ritkán tapasztaltam ilyen ellenszenvet és ellenállást a szurkolók és a játékosok részéről”, nyilatkozta hétfőn Ivan de Witte, a Gent igazgatótanácsának elnöke. Bülönit a csapat egyik sztárja, az ukrán Roman Jaremcsuk már a Mechelen elleni győzelem után kritizálta, mondván: „Nem értem, mit játszunk! Tulságosan védekező felfogásban játszunk és ez nem jó”.

A Gent kedd este Bajnokok Ligája selejtezőben fogadja a Rapid Wient, a vezetőség döntése már csak ebből a szempontból is meglehetősen bizarr.

fotó: .kaagent.be

 

A rovat legfrissebb hírei