Újabb nagy pofonba szaladtak bele Herczegék


A lányok kedden Horvátország ellen javíthatnak.

Elszenvedte harmadik vereségét is az Európa-bajnoki selejtezők H csoportjának negyedik fordulójában a román felnőtt női labdarúgó-válogatott, amely 6-1-re kikapott Belgiumban. Mirel Albon lányai zsinórban második meccsükön kaptak hat gólt, tavaly októberben ugyanis 6-0-ra kaptak ki Svájcban.

„Nehezebb este volt, mint amilyenre számítottuk”, összegez a mérkőzés után a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) saját honlapján. Túl sok jóra persze nem számíthatott a válogatott, tekintve, hogy a sorozat során egyszer már kikapott Belgiumtól, méghozzá 1-0-ra Kolozsváron. Túl sok jót az sem vetített előre, hogy a házigazdák keretében olyan játékos is van Janice Cayman személyében, aki alig néhány hete nyerte meg a Bajnokok Ligáját az OLympique Lyon színeiben.

Románia 19 percig bírta, Tessa Wullaert ekkor szerzett vezetést a hazaiaknak büntetőből. Hét perccel később éppen Cayman duplázta meg csapata előnyét, majd a szünet előtti percekben Wullaert duplázott.

A Manchester City csatára az 51. percben már harmadik gólját szerezte, három minutummal később azonban a Temes megyei Kisbecskerek támadója, Laura Rus csökkentette Románia hátrányát. A hajrában aztán az időközben emberelőnybe is került belgák még kétszer betaláltak Elena Dhost (80.) és Justine Vanhaevermaet (84) találataival.

A román válogatottban a Haladás Viktória játékosa, Herczeg Andrea a szünetben állt be, míg Geréd Erika (Székelyudvarhelyi Vasas Femina) a kispadról nézte végig társai küszködését. A lányok kedden Horvátország ellen javíthatnak Mogosoaián.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei