Potyogtak az erdélyi gólok a Magyar Kupában


Nagybányai tripla és nagyváradi dupla is született..

A várakozásoknak megfelelően a sorozathoz most csatlakozott NB I-es kluboknak nem okoztak komoly gondot az alsóbb osztályú ellenfelek a labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójának szombati játéknapján: a Ferencváros és a Budafok hatot, az MTK nyolcat, a Kisvárda tízet, a Zalaegerszeg pedig tizenegyet vágott soros ellenfelének. A termelésből pedig az erdélyi játékosok is kivették a részüket.

A marosszentgyörgyi Csizmadia Csaba által edzett Budafok a Mohács vendégeként lőtt egy laza hatost, ebből a Nagyváradon született Zsóri Dániel kettőt vállalt: a 38. percben büntetőből szerezte meg csapata második találatát, majd a 84. minutumban akcióból állította be a végeredményt.

A Budafoknál is nagyobb arányú győzelmet aratott a Kisvárda, amely a nagybányai Claudiu Bumba triplájának (11., 72., 90.) is köszönhetően 10-0-ra nyert a megyei első osztályban szereplő Kecskéd otthonában.

A második osztályú Kaposvár a megyei első osztályban szereplő Sárvár vendégeként nyert 3-0-ra, a zöld-fehére első találatát a szatmárnémeti Carlo Erdei szerezte az 5. percben.

Az erdélyi góltermés vasárnap is folytatódhat, hiszen ekkor lép pályára többek között Tamás Nándor és Marius Corbu csapata, a Puskás Akadémia, amely a Toponár vendége lesz, továbbá a Kilyén Szabolcsot soraiban tudó Vasas, amely Sényőn játszik majd, míg Adrian Rus Fehérvárja Tiszaföldváron száll harcba a továbbjutásért.

fotó:budafokimte.hu/

A rovat legfrissebb hírei